Mancare de gutui (desert)

Postat de jolygina in Dulciuri
7 Oct 2010 | 10640 vizualizari
Mancare de gutui (desert)

eu asa stiu ca facea mama mea cad eram copil macarea de gutui ,am cautat retete dar am vazut ca este cu totul diferita de ce stiu eu asa ca am sa va impartasesc si voua reteta mamei mele,sper sa va placa

Ingrediente

  • 2 gutui mari si frumoase
  • pentru caramel 5 linguri de zahar
  • 4 linguri de zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat
  • apa 1 litru
  • 2 linguri  de faina
  • scortisoara
  • ulei

Mod de preparare

Se curata gutuia  de puf dupa care o taiem felii  cam de 1 cm - 1 cm jumate, dupa care punem o tigaie pe foc cu putin ulei si prajim fiecare felie pe o parte si pe cealata dupa care le punem sa le scurgem de ulei (gutuia e gata prajita atunci cand intra furculita in ea)

Caramelizam cele 5 linguri de zahar dupa care turnam usor apa peste zaharul caramelizat si lasam sa fiarba pana se topeste ,adaugam si restul de zahar ,scortisoara si zaharul vanilat. Cand s-au topit punem intr-un castron  faina amestecam cu putina apa dupa care turnam compozitia in siropul de zahar ars

Cand a fiert punem feliile de gutui prajite si mai lasam sa fiarba cam 10 min amestecand fara sa se prinda

pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de gutui (desert)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert jeleuri de portocale in ciocolata

Postat de RuxyRux

Desert jeleuri de portocale in ciocolata

Intr-un vas se amesteca amidonul cu zaharul si vanilia, apoi se toarna usor sucul, coaja razuita, si se amesteca cu un tel pana ce se omogenizeaza, se pune la foc mic pana ce incepe sa se...

Citeste continuarea

Desert miniamandine

Postat de Constelatialeu

Desert miniamandine

Blat : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare. Galbenusurile le amestecam cu esenta de vanilie si apoi le incorporam in bezea, cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.10.2010, 01:57
nu am mancat dar trebuie sa fie tare buna
la 07.10.2010, 01:58
nu ai inca furcupe maine
la 07.10.2010, 02:00
mama ce rapida ai fost,nu te-am mai vz demult
la 07.10.2010, 02:01
da e foarte buna parerea mea ,are un miros si un gust super de gutui ,foarte parfumat
la 07.10.2010, 08:06
ce bunatate, ce arome! trrebuie sa fie delicios!5f

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking