Ursuleti cu gem de gutui

Postat de papabundetot in Prajituri
16 Noi 2013 | 3497 vizualizari
Ursuleti cu gem de gutui

Am vazut aseara o poza in care era ceva asemanator cu ce am facut eu,si anume niste ursuleti din aluat…eu stiu despre mine ca nu prea sunt talentata la design,doar la crearea gustului,insa,am zis ca daca nici un ursulet din aluat nu pot face…ma las de bucatareala :) .Recunosc ca puteau fi si mai aratosi dar,fiind prima oara eu sunt tare mandra de ursuletii mei si cei dragi mie,i-au laudat si le-am si inveselit putin ziua.

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 600 ml apa calduta
  • 200-250 gr zahar
  • dulceata de gutui

Mod de preparare

Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.

Dupa ce drojdia s-a umflat putin,am adaugat-o peste faina,am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul,pana cand nu s-a mai lipit de mana.

L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.

Dupa procesul de dospire,am tapetat masa din bucatarie cu faina,am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui.Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita),am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post,nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.

Nu e asa ca sunt simpatici?! 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuleti cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Postat de mirela0911

Desert prajitura cu cirese si rubarba

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana isi schimba culoarea. Se toarna uleiul si laptele alternativ. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga peste compozitia lichida. Se...

Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de Sim0naWorld

Prajitura Boema

Albusurile le-am batut spuma cu praful de sare. Am adaugat zaharul in ploaie si am mixat pana ce zaharul s-a dizolvat complet. Am adaugat apa si galbenusurile pe rand. Faina am amestecat-o cu...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2013, 16:08
ce simpatici sunt
la 16.11.2013, 16:11
ce rumeni sunt
la 16.11.2013, 16:16
ce frumusei sunt
la 16.11.2013, 16:16
foarte frumosi
la 16.11.2013, 16:23

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking