Ingrediente
- Am folosit:
- 1 kg faina
- 2 plicuri drojdie uscata
- 600 ml apa calduta
- 200-250 gr zahar
- dulceata de gutui
Mod de preparare
Am pus faina intr-un vas mai mare (unde am si framantat-o mai apoi),intr-o craticioara am incalzit nu foarte tare apa,o parte din apa (2-3 linguri) am pus-o peste drojdie pentru a o dizolva,si in apa ramasa,am adaugat zaharul si am amestecat pana cand zaharul s-a topit.
Dupa ce drojdia s-a umflat putin,am adaugat-o peste faina,am adaugat treptat si apa si am framantat foarte bine aluatul,pana cand nu s-a mai lipit de mana.
L-am lasat apoi la caldura sa dospeasca aproximativ 2 ore.
Dupa procesul de dospire,am tapetat masa din bucatarie cu faina,am rupt bucati din coca formata si am inceput sa creez ursuletii.In cap si in burtica le-am pus dulceata de gutui.Pentru ca mi-am dat seama foarte tarziu ca nu am stafide (pentru ochi si gurita),am folosit cateva seminte de in.
Dupa ce i-am format pe toti,i-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt,i-am uns cu un ou batut (daca ii faceti de post,nu ii mai ungeti cu ou) si i-am dat la cuptor pana s-au rumenit frumos.
Nu e asa ca sunt simpatici?!
Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ursuleti cu gem de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (21)
|