Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa

Postat de RuxyRux in Mancaruri de legume
13 Noi 2010 | 16491 vizualizari
Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa

Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa este o optiune delicioasa si hranitoare, perfecta pentru o masa de pranz sau cina rapida si satioasa. Aceasta reteta simpla si gustoasa pune in valoare aroma dulce si proaspata a mazarei, combinata cu gustul usor picant al ardeilor. O mancarica delicioasa pentru toate gusturile...

Ingrediente

  • Ingrediente Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa
  • 1 kg mazare( congelata)
  • 2 cepe potrivite
  • 2 ardei grasi rosii( capia)
  • 3 rosii
  • 3-4 linguri bulion
  • o foaie de dafin
  • sare dupa gust
  • o lingurita de zahar
  • 3-4 linguri ulei
  • o lingurita boia dulce
  • 0 lingura faina
  • marar

Mod de preparare

Cum se prepara Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa

Punem in cratita in care facem mancarica putina apa( un sfert de cescuta) si apoi adaugam uleiul astfel incat sa nu calim nimic , doar sa inabusim, adaugam ceapa tocata marunt, ardeiul tocat, rosiile, apoi mazarea curatata si spalata( este de preferat ca mazarea sa fie proaspata, sau pe timpul iernii congelata la punga). Punem apa si
lasam sa fiarba, in jur de 30 de minute( daca mazarea e prefiarta , timpul se scurteaza cu 15 minute).
Adaugam bulionul amestecat cu putina apa si faina( cu grija sa nu faca cocoloase), foaia de dafin, boiaua, saram dupa gust si mai lasam zece minute pe foc mic, amestecand din cand in cand...punem si mararul si stingem focul, mai lasam acoperit inca 5 minute si servim. Pofta bun!

Serviti cu o salata de varza si o felie de paine de casa. Recomandam si tarta cu mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de mazare cu ardei reteta simpla si gustoasa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Zacusca de vinete si masline

Postat de Irina

Zacusca de vinete si masline

Ce sa va mai povestesc, ca doar stiti si voi cum am facut-o...Multumesc de ajutor, dragilor!  Am spalat toat legumele si le-am pus la copt in cuptor: vinete, ardei, gogosari, rosii....

Citeste continuarea

Tocanita de linte

Postat de sufletista

Tocanita de linte

Curatam legumele.le spalam si le tocam. Intr-o cratita adaugam putin  ulei de masline, ceapa si lasam sa se caleasca putin dupa care adaugam ardeii, vanata si lasam sa se caleasca putin...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.11.2010, 16:37
Bun venit!!
la 13.11.2010, 22:10
Ce dulce esti Ina...bine te-am gasit!
la 13.11.2010, 23:01
Si pe gustul meu
la 13.11.2010, 23:22
Pup LaLyyyy
la 09.02.2011, 21:51
exact si pe gustul meu

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking