Mâncare de năut cu pui și stafide

Postat de CulinaryRainbow in Pui
6 Apr 2015 | 2851 vizualizari
Mâncare de năut cu pui și stafide

De curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am zâmbit. Cum adică ”mazărea berbecilor”?! Păi, uite-așa! Cândva, când Dobrogea a căzut sub stăpânire otomană s-au creeat primele culturi de năut de pe acest pământ românesc. Verile lungi și secetoase au constituit climatul perfect pentru dezvoltarea acestuia. Se pare, totuși, că mocanii pășteau oile ( berbecii ) din primăvară până în toamnă pe câmpia dobrogeană, provocând pagube însemnate comunităților din zonă. Năutul era preferatul lor și astfel i-au dat această denumire. Interesant, nu-i așa? :)

Ingrediente

  • 250 g năut
  • două pulpe inferioare de pui
  • 5 linguri cu pastă de ardei ( eu am folosit pastă făcută în casă )
  • un morcov mic
  • o ceapă potrivită
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de stafide
  • o linguriță de zahăr brun
  • sare roz de Himalaya
  • peperoncino în ulei de măsline

Mod de preparare

Acum să vă explic rețeta. :)

Pentru începu am pus năutul la fiert în apă cu un praf de sare.

Am tras la tigaie pulpele împreună cu zahărul brun pentru a se rumeni ușor. Nu îndepărtăm pielea deoarece va înlocui adaosul de grăsime. Le-am acoperit cu două linguri din pasta de ardei.

Am adăugat ceapa și morcovii tăiați felii, apoi arpagicul și stafidele. Am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă la temperatură mică, în suc propriu. Completați cu puțină apă dacă este nevoie.

Am adăugat năutul fiert pe jumătate peste pulpele din tigaie. Am păstrat și apa în care a fiert acesta și am mai lăsat la foc potrivit cca. 15 minute.

Când năutul s-a fiert complet am adăugat restul de pastă de ardei. Am potrivit gustul cu sare și am așezat totul pe două farfurii acoperind fiecare pulpă de pui cu peperoncino în ulei de măsline.

Am servit cu biscuiți integrali nesărați.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de năut cu pui și stafide" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Postat de MotanLaOale

Tocanita cu pulpe de pui si ciuperci

Pulpele se curata, se taie in doua, se spala si se lasa la uscat. Intr-o cratita se pune uleiul si cand este incins se pun pulpele si se prajesc putin pe ambele parti. Se adauga ceapa...

Citeste continuarea

Papricas de pui cu praz

Postat de gurita_ta2005

Papricas de pui cu praz

Ceapa se toaca marunt si se pune in vasul de la multicooker, stropim cu ulei de masline,setam functia Fry pentru 2-3 minute. Adaugam pulpele de pui crestate si morcovul taiat rondele, acoperim...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2015, 22:30
la 06.04.2015, 22:31
buna mancarica cu naut
la 06.04.2015, 22:34
Ce-i drept, e delicioasă!
la 06.04.2015, 22:42
la 06.04.2015, 22:47
ce fain arata

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking