Mancare de pipotele cu busuioc si orez

Postat de mihaelar63 in Mancaruri cu carne
6 Apr 2020 | 1698 vizualizari
Mancare de pipotele cu busuioc si orez

Mi-a incitat atentia si pofta piptelele Irinei : https://www.bucataras.ro/retete/mancare-de-pipotele-cu-piure-de-cartofi-51085.html.Delicioasa mancarica , merita sa o preparati . Pe cuvant de Bucataras:D

Ingrediente

  • 500 gr pipote de pui
  • 3 catei usturoi
  • 2 cepe rosii
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri busuioc verde tocat
  • 1 lingura busuioc uscat maruntit
  • 1 lingura pasta rosii
  • 1lingurita rasa boia ardei
  • piper negru macinat
  • sare
  • Garnitura :Orez simplu cu patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Pipotele se curata bine de pelite ,se spala si se taie bucati mai marunte . Eu le tai de obicei in doua sau in trei in functie de marime .
  2. Ceapa si usturoiul sxe curata si se toaca marunt .
  3. Se incinge uleiul amestecat cu unt si se soteaza ceapa si usturoiul pana devin sticloase .
  4. Adaugati boiaua sipasta de rosiii .Amestecati si puneti pipotele.
  5. Turrnati deasupra un litru de apa . Sarati ,puneti busuiocul uscat si maruntit .
  6. Se lasa la fiert sub capac  pana cand piptele sunt fierte .
  7. In ultima parte a pregatirii se ridica capacul si lasa sa scada lichidul pana ramne de consistenta unui sos .
  8. Piparati si adugati busuiocul verde tocat .
  9. Tocanita de pipotele cu busuioc poate fi servita cu garnitura preferata .Merge bine cu pireu de cartofi , paste ,mamaliguta sau orez .

  Pofta buna !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de pipotele cu busuioc si orez" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca de cartofi cu branza si carnati

Postat de mirela0911

Budinca de cartofi cu branza si carnati

Se fierb cartofii in coaja (sau se pot fierbe inainte cu o zi). Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja si se dau pe razatoarea cu gauri mari. La fel se da si casul pe razatoare....

Citeste continuarea

Chiftelute marinate in sos de rosii

Postat de mihaelar63

Chiftelute marinate in sos de rosii

Se prepara materialul pentru chiftele amestecand toate ingredientele . Cu mainile unse cu ulei formati chiftelute dupa forma si marimea preferata . Prajiti chiftelutele in ulei incins ....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.04.2020, 16:19
la 06.04.2020, 16:27
la 06.04.2020, 16:31
Ti-am pus busuioc la pipotica si tu nici nu ai bagat de seama....lelita Ioana....
la 06.04.2020, 16:45
))
la 06.04.2020, 17:17

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking