Mancare de spanac

Postat de deyutzky in Aperitive / Garnituri
1 Mai 2012 | 3993 vizualizari
Mancare de spanac

Ingrediente

  • spanac cat va lasa inima :)) (eu am pus aprox 1 kg pt ca scade foarte mult cand se fierbe).
  • 1 ceapa
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de ulei
  • 2 oua
  • 450 gr smantana
  • 1 lingura faina
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Spanacul il curatam si il spalam bine.

Intr-o oala punem apa cu sare si lasam pana incepe sa fiarba. Cand apa incepe sa clocoteasca punem spanacul si il lasam la fiert aprox 10 min.  Dupa ce spanacul este fiert il scurgem bine de apa si il tocam marunt.Cele 2 linguri de unt le punem intr-o tigaie la topit, apoi punem usturoiul taiat marunt si il calim putin in untul topit. Adaugam apoi ceapa taiata marunt, spanacul si cele 2 linguri de ulei si amestecam bine.

Intr-un castronel punem ouale si le batem bine, adaugam smantana si faina si continuam sa amestecam. Aceasta compozitie o adaugam in tigaie...peste spanac...si amestecam incontinuu pana se face ca o pasta. Adaugam sare dupa gust. Se serveste cu orice va place...noi l-am servit alaturi de un pilaf.

Pofta buna!!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.05.2012, 10:35
pe placul meu
la 01.05.2012, 10:57
multumesc cris si noua ne place mult
la 01.05.2012, 11:23
Eu nu pun ceapa, dar cred ca e la fel de bun si asa!
la 01.05.2012, 12:37
este este panacris
la 01.05.2012, 12:39
Ador spanacul Deyyy imi place cum l-ai pregatit un pont de la un bucatar profi( nu eu, LOL)...daca pui intai uleiul in tigaie si apoi untul, acesta din urma nu se va mai arde

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking