Mancare de spanac

Postat de aliliana in Mancaruri de post
21 Mar 2013 | 4101 vizualizari
Mancare de spanac

Ingrediente

  • spanac proaspat - 15 legaturi
  • 2 cepe
  • o jumatate de morcov
  • o jumatate de ardei capia rosu proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • o jumatate de conserva de rosii decojite tocate cubulete
  • doi graunti de usturoi
  • 20 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 200 ml apa

Mod de preparare

Spanacul l-am curatat, spalat bine si pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert. Cand aceasta a clocotit am pus spanacul. L-am lasat pret de 5 minute. L-am scos intr-o strecuratoare, l-am pus sub jet de apa rece si asezat la scurs. 

Morcovul, ceapa, ardeiul, usturoiul le-am curatat, spalat,  tocat. 

Intr-o tigaie am pus ulei pe care l-am pus la incins. Cand acesta a fost fierbinte am adaugat ceapa, ardeiul, morcovul. Intre timp am scurs bine spanacul si l-am tocat marunt. Cand legumele s-au pregatit pe jumatate in tigaie am adaugat spanacul. Am pus sare, piper dupa gust. Am adaugat apa - 200 ml. Cand mancarea a scazut bine am adaugat rosiile cubulete si usturoiul. Le-am mai lasat pret de 5-7 minute sa se omogenizeze bine. Am  presarat patrunjel verde tocat marunt. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (21)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Spanac cu ton

Postat de mihaelar63

Spanac cu ton

Spanacul se spala. Ceapa si usturoiul se taie in mod grosier. Toate aceste legume se pun sa se inmoaie la aburi. Eu am folosit cuptorul cu microunde [am pus peste...

Citeste continuarea

Miel cu rosii si spanac

Postat de katty

Miel cu rosii si spanac

Taiem carnea in bucati potrivite. Curatam ceapa si o tocam marunt. In uleiul incins punem carnea si amestecam ocazional in ea pana isi schimba culoarea. Adaugam ceapa si lasam sa se inmoaie si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.03.2013, 09:40
Imi place spanacul oricum ar fi gatit , inca mai am la lada frig o gramada si deja a iesit ala nou .
la 21.03.2013, 09:44
Delia
la 21.03.2013, 09:49
Si mie imi place spanacul
la 21.03.2013, 10:10
ador spanacul...in orice forma
la 21.03.2013, 10:19
Deci ne apropiem Meri, Laura

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking