Ingrediente
- 500 gr spanac proaspat
- 1 ceapa
- 2 linguri ulei
- 1 lingura faina de naut
- sare
- piper negru macinat
- 150 gr smantana
- 1 legatura marar verde
- 3 catei de usturoi
Mod de preparare
Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea cateva clocote, sa se inmoaie, apoi il scurgem, pastrand apa. Punem spanacul scurs si racorit pe un tocator si il maruntim bine cu un cutit. Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam spanacul . Amestecam continuu in spanac cu o lingura de lemn, presandu-l de fundul cratitii pana se inmoaie bine.Adaugam faina de naut, omogenizam, apoi stingem cu zeama de spanac oprita.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana se ingroase. Asdaugam mararul tocat fin, smantana si mai dam doua clocote. Oprim focul si punem usturoiul. Servim spanacul fie simplu, fie cu oua ochiuri sau ca garnitura la friptura la gratar.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|