Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Postat de katty in Mancaruri de legume
2 Mai 2020 | 7002 vizualizari
Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Am pregatit o Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi alaturi de oua ochiuri, aromata din plin cu marar sui usturoi. Si bineinteles ingrosata cu faina de naut, care imi place foarte mult si este foarte sanatoasa prin aportul de proteine,calciu, magneziu, seleniu si altele  

Ingrediente

  • Ingrediente Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi
  • 500 gr spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 linguri ulei
  • 1 lingura faina de naut
  • sare
  • piper negru macinat
  • 150 gr smantana
  • 1 legatura marar verde
  • 3 catei de usturoi

Mod de preparare

Cum se prepara Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi

Curatam frunzele de spanac si le spalam bine in mai multe ape, apoi le scurgem. Punem putina 2 cani de apa intr-o craticioara  la foc si cand da in clocot adaugam putina sare si spanacul, pe care il lasam sa dea cateva clocote, sa se inmoaie, apoi il scurgem, pastrand apa. Punem spanacul scurs  si racorit pe un tocator si il maruntim bine cu un cutit. Tocam ceapa fin si o punem la calit in uleiul incins. Cand ceapa s-a inmuiat adaugam spanacul . Amestecam continuu in spanac cu o lingura de lemn, presandu-l de fundul cratitii pana se inmoaie bine.Adaugam faina de naut, omogenizam, apoi stingem cu zeama  de spanac oprita.Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba pana se ingroase. Asdaugam mararul tocat fin, smantana  si mai dam doua clocote. Oprim focul si punem usturoiul. Servim spanacul fie simplu, fie cu oua ochiuri sau  ca garnitura la friptura la gratar.

Servim alaturi de salata sau muraturi asortate . Recomandam si pizza cu spanac

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare delicioasa de spanac cu smantana, marar si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Postat de simona72

Vinete albe evantai cu sos Bechamel

Vinetele spalate si sterse de apa, se curata in jurul cotorului, dar nu se taie, codita se lasa pt aspect. Ale mele una a fost fara codita si a aratat bine si asa. Se taie vanata pe lungime in...

Citeste continuarea

Menemen turcesc

Postat de caroline

Menemen turcesc

Ardeii se spala,se taie in doua,se arunca cotorul si se curata de seminte si nervuri.  Se taie apoi fasii de grosime potrivita.  Ceapa o spalam si o taiem rondele . ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.05.2020, 17:56
Cât de bună este...!
la 02.05.2020, 18:33
la 02.05.2020, 18:54
la 02.05.2020, 19:09
Buna mancarica !
la 02.05.2020, 19:09
Ce bunaciune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking