Ingrediente
- un castron mare cu urzici
- 100 g unt
- 2 linguri faina
- 6 catei usturoi
- 2 linguri ulei
Mod de preparare
Urzicile le-am ales de eventualele crengute sau frunzulite, apoi le-am spalat in mai multe ape, pentru a elimina praful. Am pus urzicile la fiert in apa clocotita, apoi le-am scos, le-am pus la scurs, apoi le-am tocat marunt. Zeama in care au fiert nu se arunca.. ca avem nevoie de ea mai tarziu.
Intr-un tuci am pus la topit untul in ulei, si cand s-a infierbantat, am pus faina, amestecand energic. Am stins cu zeama fierbinte, adaugand cate putin pana se formeaza un sos legat. Am adaugat urzicile tocate, completand cu zeama, daca este cazul. Peste urzici am pus usturoiul pisat si am mai lasat pe foc cateva minute.
Am servit urzicile cu mamaliga calda si oua ochiuri.
Pofta buna va doresc!
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|