Mancare rapida cu mazare, kaiser si ardei grasi

Postat de RODIMUR in Mancaruri de legume
11 Noi 2020 | 3358 vizualizari
Mancare rapida cu mazare, kaiser si ardei grasi

Ieri am vrut să pregătesc o cină rapidă cu ce aveam în casă, dar a ieșit atât de gustoasă, grație kaiserului și ardeilor grași, încât am lăsat gulașul pe care-l aveam pentru dejun și am mâncat ceea ce tocmai făcusem. Eu am făcut această mâncare rapidă cu mazăre din conservă, dar cine vrea să folosească mazăre congelată va trebui ca mai întâi să o fiarbă și preparatul  nu va mai fi chiar așa de rapid.

Ingrediente

  • 400 grame de mazăre (conservată)
  • 300 grame de kaiser
  • 1 roșie
  • 4 fire de ceapă verde
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1/2 ardei gras roșu
  • 1/2 ardei gras galben
  • 1/2 ardei gras verde
  • 3-4 căței de usturoi (opțional)
  • 100 ml de suc de roșii
  • 1 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce

Mod de preparare

Se scoate mazărea din conservă, se clătește în mai multe ape și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. Cine folosește mazăre congelată, va trebui să o fiarbă, în prealabil.

Se curăță cepele verzi, se spală, se taie rondele și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic. Cine dorește, poate adăuga usturoi mărunțit, după ce l-a curățat și spălat în prealabil. Se feliază kaiserul sub formă de fâșii.

Roșia se spală și se taie cubulețe, iar mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt.

Se spală ardeii grași, se curăță de semințe și de cotoare, după care se taie sub formă de cubulețe, dar nu prea mici. 

Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă feliuțele de kaiser și se rumenesc foarte ușor, la foc mic, după care se adaugă ardeii grași tăiați cubulețe și se călesc înăbușit 3-4 minute, la foc mic. Se adaugă apoi roșia tăiată cubulețe și se continuă prepararea la foc mic, înăbușit, iar  când toate legumele s-au înmuiat, se adaugă mazărea scursă de apă și sucul de roșii. 

Se mai lasă preparatul la foc mic, înăbușit, încă 5-6 minute, se condimentează după gust, cu; sare, piper și boia de ardei și la urmă se adaugă mărarul tăiat mărunt.

Se ia cratița de pe foc și preparatul se servește imediat, cu murături alături, sau cu ardei iuți, proaspeți sau uscați, cine dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare rapida cu mazare, kaiser si ardei grasi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Cous-cous cu legume

Postat de Sylvia

Cous-cous cu legume

Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste...

Citeste continuarea

Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci

Postat de timea

Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci

Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita). Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri. Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.11.2020, 20:41
Tare bună!
la 11.11.2020, 20:47
Mulțumesc frumos, Cristinuța! Chiar ne-a plăcut foarte mult...
la 11.11.2020, 21:05
Mulțumesc frumos, Andra!
la 11.11.2020, 21:13
foarte delicioasa mancarica
la 11.11.2020, 21:20
Rapida si buna!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking