Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Postat de merisor67 in Porc
30 Ian 2015 | 11182 vizualizari
Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati

Acest gen de mancare imi aduce aminte de copilarie, cand ne-o prepara mama, cu carne afumata de la oala. Eu am facut-o cu bacon si a iesit o bunatate, insa nu am reusit sa redau gustul copilariei.

Ingrediente

  • 1 kg cartofi rosii
  • 2 L apa pentru fiert cartofii
  • 500 gr bacon
  • 2 cepe galbene
  • 2 cepe rosii
  • 1 capatana usturoi
  • 5 bucati gogosari murati
  • 200 gr ketchup
  • 100 ml ulei
  • 25 gr unt
  • cimbru
  • busuioc
  • sare
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam cartofii si ii punem la fiert cu coaja cu tot, in apa cat sa fie acoperiti.

Ii lasam sa fiarba pana cand se patrund bine, apoi scurgem apa, ii trecem prin jet de apa rece, ii curatam si ii taiem in sferturi.

Ii asezam intr-o forma termorezistenta unsa cu unt, presaram putina sare peste ei si busuioc uscat si maruntit.

Cat timp fierb cartofii preparam si sosul.

Curatam ceapa, o spalam si o tocam julien,

Baconul il taiem tot julien.

Punem uleiul la incins si inabusim in el baconul si ceapa.

Spun inabusim pentru ca acoperim vasul si lasam ingredientele sa se inabuse la foc mediu.

Cand ceapa devine translucida si baconul este bine preparat, adaugam ketchupul si un praf de cimbru.

Mai lasam vasul 10 minute pe foc, apoi adaugam usturoiul curatat si trecut prin presa.

Intindem acest sos peste cartofii si dam vasul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade

La final adaugam bucatile de gogosar, taiate julien si patrunjelul verde tocat marunt.

Este o nebunie de mancare, dulce si usor picanta, iar gogosarul amestecat printre cartofi, ii confera un gust aparte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de cartofi, cu bacon si gogosari murati" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (29)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Postat de Constelatialeu

Ceafa de porc la cuptor si cartofi la tuci

Mai intai ne ocupam de ceafa de porc. Presaram un praf de sare peste fiecare felie de ceafa. Intr-o farfurie punem sosul de soia, piper si cimbru si tavalim fiecare felie de ceafa prin sos.Luam o...

Citeste continuarea

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Postat de mihaelar63

Escalop de porc cu ceapa si ghimbir

Feliati subtire pulpa de porc, daca nu e suficient de subtire se bate cu batatorul de snitele. Sarati, piparati, dati prin faina alba feliile de carne si le prajiti in ulei incins pana capata o...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.01.2015, 18:27
N-o să-i redai gustul niciodată.Era făcută de MAMA.
la 30.01.2015, 18:32
Mai mai,ce bunatate de mancare le-ai facut ginerilor mei!
la 30.01.2015, 18:51
Mena ) cica, ginerilor tai. Ii ia pe amandoi?
la 30.01.2015, 18:51
Buni, asa este!
la 30.01.2015, 19:17
vaiiiiiiiiiii ce bunaciune

Vezi toate comentariile (29)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking