Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
16 Noi 2019 | 3004 vizualizari
Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz

 Inspirata dintr-un preparat oriental  cu vinete, am preparat aceasta mancarica. Eu nu am folosit condimentele specifice bucatariei nord -africane si am adaugat si cartofi. Parca in reteta originala se folosea bulgur.

Ingrediente

  • 3 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 vanata
  • 1 ceapa mare rosie
  • 1 rosie mare
  • 4 linguri ulei
  • 2 linguri pasta rosii
  • 2 linguri ovaz decorticat
  • 1 lingurita pasta ardei -preparat in casa
  • patrunjel verde
  • sare

Mod de preparare

  1. Pentru inceput se caleste ceapa taiata pestisori in ulei .
  2. Adugati morcovii maruntiti dupa preferinta . Sarati .
  3. Cartofii si vanata se taie cuburi si se pune la mancare .
  4. Se pune pasta de rosii si cea de ardei si se amesteca .
  5. Completati cu apa sa treaca cu doua degete peste legume .
  6. Se pun boabele de ovazsi se fierbe la foc domol 15-20 minute pana cand morcovul este patruns .
  7. Adugati cate putina apa daca este necesar .
  8. Spre sfarsitul prepararii se pune rosia tocata  si patrunjel verde tocat pentru a da mancarii o nota de prospetime .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica cu cartofi, vinete si ovaz" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Postat de RODIMUR

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm....

Citeste continuarea

Budinca de tapioca si legume la steamer

Postat de Valclaudia

Budinca de tapioca si legume la steamer

Curatam toate legumele si le spalam sub jet de apa rece. Pentru ca vom gati mancarea la aburi, in locul destinat aromelor punem busuiocul uscat. Apoi pe rand, in cele trei vase ale seamerului...

Citeste continuarea

Comentarii

la 16.11.2019, 13:49
la 16.11.2019, 14:01
Ce combinatie interesanta! Imi place foarte mult farfuria ta!
la 16.11.2019, 14:07
Multumesc , Oana Fiul meu imi aduce farfurii de pe unde merge . Aceasta provine din Tunisia
la 16.11.2019, 14:41
Foarte bună!
la 16.11.2019, 15:18

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking