4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
În piețe a apărut de câtva timp fasolea boabe și mie-mi place, în fiecare vară, să prepar o mâncarică din aceasta, de sezon. Este foarte bună și ușor de preparat. La ingrediente, cantitatea de fasole am redat-o, așa după cum am cumpărat-o în piață, de la o bătrânică simpatică...
Ingrediente
Mod de preparareSe spală fasolea și se pune la fiert în apă suficientă. Separat, se mai pune o oală cu apă la încălzit, pentru a fi gata când veți schimba apa la fasole. Se aleg leușteanul și pătrunjelul, se spală și se taie fiecare mărunt. Se curăță legumele, se spală și se taie, nu prea mărunt. În această mâncărică, îmi place să tai legumele mai mari, ca să se vadă frumos în farfurie și ca să simt ce mestec. Roșiile se spală și se curăță de semințe, după care se taie și ele și se pregătesc. După câteva clocote, se schimbă apa la fasole, cu cea încălzită și se pune din nou oala la fiert, la foc iute. Între timp, se călește ceapa ușor, până devine transparentă, iar apoi se călesc pe rând în aceeași cratiță, ardeii grași, morcovii, țelina și la urmă roșiile. Când legumele s-au călit puțin, se adaugă apă caldă și se pun la fiert, la foc iute. Când fasolea este fiartă (nu durează prea mult) se scurge de apă și se pune peste legumele călite și fierte. Se mai lasă câteva clocote, se condimentează cu sare și piper, după gust, se mai completează cu apă (caldă) în cazul în care este nevoie și după încă un clocot-două, se oprește focul la aragaz, se presară leușteanul și pătrunjelul, se pune capacul la oală și după un sfert de oră se poate servi la masă. Mie-mi place să mânânc acest fel de mâncare cu mămăliguță caldă.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
|
4 pere
100 gr brânză gorgonzola DOP
30 gr miere
Miez de nucă
Câteva fire de... citeste mai mult
Postat de ela2015
Carnea de curcan se taie în bucăți potrivite (mai mici, ca să se înăbușe repede). Într-o tigaie largă se încinge uleiul și se adaugă carnea. Se lasă să se...
Citeste continuareaPostat de gabrielagina
Carnea se spala si se taie bucatele apoi se pune la prajit in uleiul incins. Cand carnea a devenit alba se adauga ceapa si se prajeste pana devine aurie apoi se adauga ardeiul taiat. Cand...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|