Mancarica de fasole noua, in ardei gras

Postat de RODIMUR in Mancaruri de post
4 Apr 2019 | 3124 vizualizari
Mancarica de fasole noua, in ardei gras

Pentru că mai am câteva punguțe cu fasole nouă în congelator, m-am gândit să prepar o rețetă de post într-o prezentare aspectuoasă. Așa se face că am mâncat fasolea cu tot cu ambalaj, iar dulceața nemaipomenită și gustul minunat al ardeilor grași a făcut să nu mai simțim nevoia unei garnituri, nici a murăturilor. Mi s-a părut o idee foarte bună, o rețetă gustoasă și prezentabilă, mai ales când avem invitați la o masă de post...

Ingrediente

  • 500 grame de fasole nouă
  • 1 morcov
  • 1 pătrunjel
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței de usturoi
  • 1 roșie mare
  • ulei de floarea soarelui, pentru călit
  • 1 lingură de pastă de tomate
  • 1 legătură de frunze de pătrunjel
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • Pentru servit:
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras galben
  • 1 ardei gras roșu
  • ardei iute (opțional)

Mod de preparare

Fasolea se alege, se spală și se pune la fiert, cu apă rece. Când se ridică spumă deasupra, se culege și se aruncă.

Între timp, se pregătesc celelalte legume. Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se mărunțesc și se călesc ușor în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă.

Se spală roșia, se taie cubulețe și se călește, cu ceapa și usturoiul.

Se curăță morcovul și pătrunjelul, se spală, se taie (sau se dau prin răzătoare), după care  se adaugă în oala în care sunt călite celelalte legume, cu 300 ml de apă. Se adaugă pasta de tomate și se lasă legumele la fiert, la foc mediu.

Când fasolea a fiert pe jumătate și apa s-a colorat, se strecoară și se adaugă în oala în care fierb celelalte legume. Se fierb legumele la foc mediu și dacă este nevoie, se adaugă apă caldă, ca să nu se întărească fasolea.

După ce a fiert fasolea, se mai ține puțin oala la foc mic, până ce scade sosul. 

Se condimentează cu: sare, piper și cimbru și se ia oala de pe foc. Se adaugă pătrunjel tocat și se pregătesc ”recipientele” pentru servit: se spală ardeii grași, se taie în jumătate, de-a lungul, se curăță de cotoare și de semințe și se umplu cu măncărica de fasole. Se servește imediat, eventual cu ardei iute, dacă se dorește.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole noua, in ardei gras" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (19)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciuperci cu spanac și soia

Postat de panacris

Ciuperci cu spanac și soia

Cubulețele de soia, se pun la fiert în apă clocotită, cu puțină sare, piper proaspăt măcinat, 1 foaie de dafin și puțin cimbru, cca. 15 minute, apoi se scoate și se scurge bine de...

Citeste continuarea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Postat de AdrianUdrea

Mancare de orez cu rosii deshidratate si sos de zacusca

Se spala orezul in doua ape, apoi se lasa la hidratat in apă, cat sa fie acoperit, pana pregatim celelalte ingrediente. Se curata legumele si se toaca in cuburi, respectiv rondele, apoi se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.04.2019, 10:42
Buna mancarica! Frumoasa prezentarea!
la 04.04.2019, 10:42
Îți mulțumesc frumos, Tabita!
la 04.04.2019, 12:19
Gustoasa!
la 04.04.2019, 12:20
Mulțumesc frumos, Dantes!
la 04.04.2019, 14:38
Ce bunatate!

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking