Mancarica de fasole verde cu manzat

Postat de ionix in Vita
10 Feb 2010 | 5891 vizualizari
Mancarica de fasole verde cu manzat

Ingrediente

  • 1 kg pulpa de manzat
  • 500 g fasole verde (eu am avut congelata)
  • 2 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei gras rosu
  • 3 catei de usturoi
  • sare,piper, busuioc
  • 2 linguri cu ulei
  • 100 ml vin rosu
  • 2 linguri cu pasta de tomate (eu am facut in casa)
  • 1 lingura cu faina

Mod de preparare

Carnea de manzat se curata bine si se da intr-un clocot.

Apoi se ia carnea si se taie cubulete.

Intre timp curatam legumele si le spalam bine si le tocam (morcovii se taie rondele, ceapa julien si ardeiul feliute).

Intr-o oala se pune la calit, in ulei incins cu o lingura cu apa, ceapa si carnea.

Cand ceapa incepe a se inmuia se adauga si ardeiul.

Se pune o cana cu apa, se acopera cu un capac si se lasa la inabusit.

Dupa circa 15 min, adaugam si morcovul. 

Adaugam  vinul si apa, cat sa acopere carnea, si lasam la fiert.

Intre timp oparim fasolea verde congelata, eu asa fac mereu.

Dupa ce a mai fiert inca vreo 20 de min adaugam pasta de tomate si o lingurita cu busuioc, si lasam din nou la fiert.

Cand vedem ca manzatul incepe a fierbe, adaugam fasolea verde.

Lasam circa 10 minute si adaugam usturoiul, taiat feliute.

Faina o frecam cu un pic din sosul mancarii si apoi o turnam in mancare.

Se amesteca din cand in cand, dupa ce punem faina, pentru a nu se prinde.

Se pune sare si piper dupa gust.

 Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de fasole verde cu manzat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Limba de vita in sos

Postat de katty

Limba de vita in sos

Spalam limba de vita si o punem intr-o oala sub presiune acoperita bine de apa. Fierbem limba 45 minute, apoi o lasam sa se raceasca. Timpul poate varia in functie de cat de moale este limba....

Citeste continuarea

Chiftele cu cartofi noi

Postat de AlexTeacher

Chiftele cu cartofi noi

Cartofii: Incep cu cartofii, pentru ca acestia se gatesc mai greu decat chiftelutele. Eu ii las cu coaja, mi se par mult mai gustosi asa. Ii tai felii mai mari. Ii pun in bol si ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.02.2010, 23:05
tare buna! asta e buna cu usturoi pisat deasupra mmmmmmmm, mor de pofta, gata merg sa ma culc
la 10.02.2010, 23:07
ce buna !!! e o mancare foarte gustoasa si nu prea grea [ la digerat ] , si mie imi place mult . nu am facut niciodata cu vin ,parca nu imi place ce gust are dupa ce se pune in manacare , dar am sa incerc si eu asa
la 10.02.2010, 23:08
Stai asa Rivka ca vin si eu. Sa mai beau o dusca de coniac, sa-mi treaca foamea si vin!
la 10.02.2010, 23:09
Rivka, asa mi-a zis si mama... ca mergea cu mujdei si mamaliguta... maine pap asa
la 10.02.2010, 23:10
Mihaela, nu-i da gust rau vinul... mie-mi place ca iese foarte fraged manzatul fiert cu putin vin... poti pune in loc de vin niste zeama de lamaie...

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking