Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

Postat de ctlina in Porc
8 Iun 2019 | 1490 vizualizari
Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

O reteta minunata care ne aminteste vacantele minunate petrecute in Tailanda. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/mancarica-de-porc-cu-curry-verde-si.html  

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc
  • 500 g ciuperci
  • 30 g de unt demi sarat
  • 2 linguri de faina
  • sare marina cu cimbru
  • 1 lingra rasa de pasta verde de curry
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii fine de ghimbir cu tot cu coaja
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2.

Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile.

Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne..

Puneti faina peste carne si reveniti impreuna.

Varsati laptele de cocos, puneti pasta de curry verde , cartofii curatati si taiati in 4.

Puneti apa la inaltime, acoperiti si gatiti timp de 25 minute.

Curatati si taiati ciupercile felii.

Sautati-le intr-o tigaie in 30 g de unt timp de 10 minute. Rezervati.

Scoateti carnea si taiati-o felii.

Puneti feliile de carne din nou in cocota, adaugati ciupercile  si gatiti timp de 5 minute arozandu-le cu sos.

Presarati verdeata tocata si serviti cald.

Serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Tofu cu carne tocata si sos

Postat de mitinita

Tofu cu carne tocata si sos

Carnea tocata se amesteca intr-un bol cu sosul de soia si ghimbirul. Se amesteca bine. Tofu se taie in cuburi de marime egala. Se pune wok-ul sau tigaia pe foc si cand s-a infierbantat se...

Citeste continuarea

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Postat de caroline

Mamaliga cu robiola si carne la cuptor

Carnea taiata in bucati mai mici , o spalam si o punem intr-o tigaie antiaderenta cu 1-2 linguri de ulei.Lasam la foc iute pana ce carnea se rumeneste pe toate partile dupa care adaugam ulei si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2019, 18:34
la 08.06.2019, 21:39
Buna trebuie sa fie!
la 08.06.2019, 22:12
la 09.06.2019, 10:30
Buna!
la 09.06.2019, 21:27

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking