Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

Postat de ctlina in Porc
8 Iun 2019 | 1504 vizualizari
Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

O reteta minunata care ne aminteste vacantele minunate petrecute in Tailanda. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/mancarica-de-porc-cu-curry-verde-si.html  

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc
  • 500 g ciuperci
  • 30 g de unt demi sarat
  • 2 linguri de faina
  • sare marina cu cimbru
  • 1 lingra rasa de pasta verde de curry
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii fine de ghimbir cu tot cu coaja
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2.

Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile.

Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne..

Puneti faina peste carne si reveniti impreuna.

Varsati laptele de cocos, puneti pasta de curry verde , cartofii curatati si taiati in 4.

Puneti apa la inaltime, acoperiti si gatiti timp de 25 minute.

Curatati si taiati ciupercile felii.

Sautati-le intr-o tigaie in 30 g de unt timp de 10 minute. Rezervati.

Scoateti carnea si taiati-o felii.

Puneti feliile de carne din nou in cocota, adaugati ciupercile  si gatiti timp de 5 minute arozandu-le cu sos.

Presarati verdeata tocata si serviti cald.

Serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Placinta cu carne tocata de porc

Postat de Pungasa_Rogue

Placinta cu carne tocata de porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....

Citeste continuarea

Pulpa de purcelus la tava

Postat de Constelatialeu

Pulpa de purcelus la tava

Luam pulpita de purcelus o frecam cu sare, adica-i facem masaj bine,apoi facem crestaturi din loc in loc, crestaturi in care bagam cateii de usturoi, apoi stropim cu putin ulei de masline,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2019, 18:34
la 08.06.2019, 21:39
Buna trebuie sa fie!
la 08.06.2019, 22:12
la 09.06.2019, 10:30
Buna!
la 09.06.2019, 21:27

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking