Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

Postat de ctlina in Porc
8 Iun 2019 | 1490 vizualizari
Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci

O reteta minunata care ne aminteste vacantele minunate petrecute in Tailanda. https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/mancarica-de-porc-cu-curry-verde-si.html  

Ingrediente

  • 2 muschiuleti de porc
  • 500 g ciuperci
  • 30 g de unt demi sarat
  • 2 linguri de faina
  • sare marina cu cimbru
  • 1 lingra rasa de pasta verde de curry
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 2 felii fine de ghimbir cu tot cu coaja
  • 20 cl de lapte de cocos
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • patrunjel
  • 6 cartofi

Mod de preparare

Curatati cateii de usturoi. Tocati marunt usturoiul si ghimbirul.

Intr-o oala adanca incalziti uleiul. Puneti usturoiul si ghimbirul si muschiuletii de porc taiati in 2.

Rumeniti carnea 10 minute pe toate partile.

Taiati ardeii bucatele si adaugati-i la carne..

Puneti faina peste carne si reveniti impreuna.

Varsati laptele de cocos, puneti pasta de curry verde , cartofii curatati si taiati in 4.

Puneti apa la inaltime, acoperiti si gatiti timp de 25 minute.

Curatati si taiati ciupercile felii.

Sautati-le intr-o tigaie in 30 g de unt timp de 10 minute. Rezervati.

Scoateti carnea si taiati-o felii.

Puneti feliile de carne din nou in cocota, adaugati ciupercile  si gatiti timp de 5 minute arozandu-le cu sos.

Presarati verdeata tocata si serviti cald.

Serviti cu pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de porc cu curry verde si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Retete similare

Limbă de porc cu praz și măsline

Postat de panacris

Limbă de porc cu praz și măsline

Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul, pătrunjelul și țelina curățate dar lăsate întregi. Se adaugă și 2 foi de...

Citeste continuarea

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

Postat de reisnaor_2006

Pulpa de porc cu sos de rosii si usturoi la cuptor

       Pulpa de porc trebuie sa fie degresata si dezosata. Se spala, se zvanta si se portioneaza bucati mai groase.Acestea se dau cu putin ulei, se condimenteaza,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.06.2019, 18:34
la 08.06.2019, 21:39
Buna trebuie sa fie!
la 08.06.2019, 22:12
la 09.06.2019, 10:30
Buna!
la 09.06.2019, 21:27

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking