Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
13 Mai 2016 | 5424 vizualizari
Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt

Este buna cate o pauza de la carne. Am avut ciuperci de roua, primele ce au aparut anul acesta. Ardeiul kapia copt [ de pe stoc  :D ] a adus un aport suplimentar de culoare si savoare. Rapid si gustos de preparat !!!

Ingrediente

  • 500 gr bureti de roua [ Marasmius oreades]
  • 4 ardei kapia copti
  • 2 cepe verzi
  • 2 fire usturoi verde
  • 2 linguri ulei vegetal
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 1 lingurita otet balsamic
  • nucsoara pudra
  • piper macinat
  • patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Curatati ciupercile de fire de iarba, frunzulite ratacite sau alte impuritati .
  2. Spalati  temeinic  ciupercile  cu ajutorul unei site care se scufunda de mai multe ori intr-un vas cu apa ce se schimba .
  3. Lasati ciupercile sa se scurga .
  4. Curatati , spalati si tocati ceapa verde, usturoiul verde si frunzele de patrunjel .
  5. Taiati fasii ardeiul copt.
  6. Intr-o tigaie Wok incapatoare puneti uleiul si untul la topit .
  7. Caliti usor ceapa si usturoiul. Sarati.
  8. Adugati ciupercile si lasati sa fiarba  10 minute inabusit, sub capac .
  9. Nu este nevoie de apa, ciupercile vor elibera suficient lichid .
  10. Adugati ardeiul copt si mai lasati inca 5 minute pe foc .
  11. Condimentati mancarica cu piper proaspat  macinat  si nucsoara pudra.
  12. Pentru echilibrarea gusturilor adugati o lingurita de otet balsamic .
  13. Gustati si sarati daca este nevoie.
  14. La servire adugati mult patrunjel verde tocat .
  15. Pentru un plus de consistenta mancarica de ciuperci cu ardei copt poate fi servita cu orez sau cu mamaliguta .
  16. Noi am servit cu orez cu multa verdeata .
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vineri - ciuperci cu ardei copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Zacusca de dovlecei cu hribi

Postat de Ksenya

Zacusca de dovlecei cu hribi

Curatam dovleceii de coaja si-i dam prin razatoarea mare/robot,ceapa o tocam ,morcovul il dam prin razatoarea mare/robot,ardeiul curatam si-l dam si pe el prin razatoare/robot,rosiile le dam prin...

Citeste continuarea

Cus cus cu amestec de legume uscate

Postat de panacris

Cus cus cu amestec de legume uscate

Apa rece se pune la fiert intr-un recipient de cca. 500 ml impreuna cu sarea, la foc puternic pana ajunge in punctul de fierbere, adica 100 grade Celsius. Cand a clocotit se opreste sursa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 13.05.2016, 16:12
Ce mâncărică bună!
la 13.05.2016, 16:32
Tot ciuperci de roua am facut si eu azi!
la 13.05.2016, 16:34
Aceasta mancarica am gatit si eu azi dar fara ardei .Am cumparat vinerea trecuta o plasa mare de bureti de roua stii tu satucul ala......... unde am fost vinerea trecuta , 1 leu kg. Sunt o bunatate cu mamaliguta si salata de rosii si castraveti !!!
la 13.05.2016, 16:40
buna buna
la 13.05.2016, 16:49
ce buna este

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking