Ingrediente
- 2 vinete mari sau 3-4 mici bio
- 1 ceapa rosie mica sau o ceapa esalota
- 1 catel de usturoi
- 6 rosii curatate de piele
- 1 lingura de pudra de curry
- 1 lingurita de pudra de ghimbir
- 15 foi de curry (uscate sau proaspete)
- 3-4 linguri de ulei
Mod de preparare
Se spală și se taie în bucăți vinetele (am lasat coaja).
Curatam si tocam marunt ceapa si usturoiul.
Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti la gatit ceapa tocata si usturoiul.
Adaugati vinele taiate si reveniti impreuna timp de aproximativ zece minute.
Adaugati condimentele si amestecati.
Se pun rosiile curate de piele si tocate, se adauga frunzele de curry, sare, piper și se fierbe timp de 15-20 de minute, până când vinata este frageda.
Serviti fierbine cu mamaliga. Ideala pentru perioada de post.
Le puteti acompania cu ou si bacon prajit:
Intr-o tigaie mica puneti la prajit baconul taiat bucatele, adaugati cateva linguri de mancarica si spargeti un ou deasupra.
Lasati pana cand albusul este gatit.
Serviti cald.
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de vinete cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
|