MANCARICA DE VINETE CU USTUROI

Postat de ANCA in Mancaruri de post
28 Iul 2009 | 54088 vizualizari
MANCARICA DE VINETE CU USTUROI

Pur si simplu delicioasa, o specialitate rece, de vara, pe care mama o prepara mereu! Cand eram copil, de nerabdare o intindeam direct pe o felie de paine, ca pe zacusca, nu mai puneam in farfurie:))

Ingrediente

  • 4-5 vinete mai mari
  • 2-3 ardei grasi+un ardei iute
  • 2 cepe
  • 6-7 rosii proaspete, coapte bine
  • o capatana de usturoi
  • 1 lingura cimbru
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare, piper

Mod de preparare

Vinetele se curata in pijama, partial, pe verticala, se taie cubulete se amesteca cu o lingura de sare si se lasa de-o parte 30-45 minute, pentru a se scurge zeama din ele. Inainte de a le pune in mancarica, se spala sub jet de apa.

Intr-o cratita, punem la calit ceapa taiata solzi, peste care adaugam cateva linguri de apa, iar dupa cateva minute, adaugam si ardeii taiati cubulete, respectiv ardeiul iute taiat rotund. Eu am pus mai multi ardei iuti pentru ca numai iuti nu au fost si i-am folosit pe post de ardei gras:))

Cand s-au inmuita, adaugam rosiile taiate tot cubulete si vinetele (nu uitati sa le clatiti bine de sare), cimbrul si o foaie de dafin, acoprim cu un capac si lasam la fiert cca 40 minute, pana sunt vinetele gata, moi. Sosul ar trebui sa fie suficient, dar daca rosiile nu-s prea zemoase, puteti sa adaugati putina apa.

Cand mancarica e gata, se adauga usturoiul pisat, mai lasam sa dea cateva clocote si...gata!

De obicei, se serveste rece, cu patrunjel proaspat presarat de-asupra, e foarte racoritoare si usoara, dar e la fel de gustoasa si incalzita usor!:))

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MANCARICA DE VINETE CU USTUROI" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

Postat de Ela68

Mancarica de vara cu vinete, ardei copt si rosii

1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i...

Citeste continuarea

Evantai de vinete in sos de rosii

Postat de MotanLaOale

Evantai de vinete in sos de rosii

Vinetele se spala si se taie in felii pe lung groase de 1 cm. Nu se taie pana la codita, lasand 2 cm pentru a putea forma evantaiul fara sa se rupa. Ceapa se curata si se taie felii subtiri....

Citeste continuarea

Comentarii

la 28.07.2009, 18:57
Te-ai gandit ca de sambata se intra in postul pentru Sf. Maria ? Este o mancare de vara buna rau ,rau.
la 28.07.2009, 19:27
Delicioasa!!!
la 28.07.2009, 20:39
mie imi place foarte mult!! nu puneam cimbru, dar am sa incerc. poate chiar maine!
la 28.07.2009, 21:35
Bunica, eu o fac ff des vara, cate 4-6 portii si se mananca rapid, nu neaparat ca e Post, dar uite un motiv in plus!
Laura, cimbrul ii da o savoare deosebita, e un plus de aroma, ca si foaia de dafin!
la 28.07.2009, 22:25
senzatie

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking