Margarete si cornulete cu dulceata

Postat de nico_nico in Prajituri
26 Oct 2016 | 3566 vizualizari
Margarete si cornulete cu dulceata

Ingrediente

  • 1 kg. faina,
  • 300 g untura de porc,
  • 150 g zahar,
  • 4-5 linguri smantana,
  • 3 oua,
  • 100 ml lapte in care se dizolva putina drojdie,
  • dulceata de caise,
  • 200 g nuca macinata(pentru cornulete).

Mod de preparare

 Din faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru parti.Fiecare parte se intinde in foaie subtire si se fac margarete cu forma.Pentru cornulete se amesteca 2-3 linguri dulceata cu nuca macinata si se umplu cornuletele.Foaia pentru cornulete se intinde subtire si apoi se taie in patratele si se umplu.Din aceasta compozitie se obtin trei tavi mari. Se coc la foc potrivit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete si cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu foi de bulion

Postat de Oana

Prajitura cu foi de bulion

Pregatiti mai intai foile Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti...

Citeste continuarea

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Postat de diaconta

Prăjitura cu cremă de brânză şi căpşuni

Pentru blat am folosit o reteta de pandişpan foarte simpla dar cu un rezultat garantat. Asta daca se respecta cateva reguli simple,proportia ou-zahar-faina ,adica 30g zahar si 30 g faina...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Comentarii

la 26.10.2016, 21:08
Ce fragede sunt, se topesc in gura!
la 27.10.2016, 09:00

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking