Ingrediente
- 1 kg. faina,
- 300 g untura de porc,
- 150 g zahar,
- 4-5 linguri smantana,
- 3 oua,
- 100 ml lapte in care se dizolva putina drojdie,
- dulceata de caise,
- 200 g nuca macinata(pentru cornulete).
Mod de preparare
Din faina,untura,smantana,oua,lapte+drojdie si zahar se pregateste coca.Se amesteca bine pana se dezlipeste bine de maini.Se lasa la rece 2 ore apoi aceasta coca se imparte in patru parti.Fiecare parte se intinde in foaie subtire si se fac margarete cu forma.Pentru cornulete se amesteca 2-3 linguri dulceata cu nuca macinata si se umplu cornuletele.Foaia pentru cornulete se intinde subtire si apoi se taie in patratele si se umplu.Din aceasta compozitie se obtin trei tavi mari. Se coc la foc potrivit apoi se pudreaza cu zahar pudra vanilat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Margarete si cornulete cu dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
|