Maritozzi

Postat de aura78 in Dulciuri
23 Mar 2014 | 4071 vizualizari
Maritozzi

SIMPLU SI BUN

Ingrediente

  •  1 ou
  • 150 g zahar
  • 2 cuburi de drojdie ( 50 g)
  • 1 plic vanilina
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • 200 ml ulei de foarea soarelui
  • faina cat cuprinde ( aproximativ 1 kg )
  • stafide

Mod de preparare

Dizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand obtii un aluat elastic .Incorporeaza la final si stafidele . Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit ,framanta inca cateva minute aluatul.Ungeti mainile cu ulei ,si cu un cutit taie bucati din aluat ,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .Poti sa-i dai forma care doresti .

Eu am ales aceasta forma . Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul . Acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit ,pana cand isi dubleaza volumul. Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pana cand vezi ca se rumenesc . Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar ,pe fiecare in parte .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maritozzi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Guguluf ciocolatos

Postat de panacris

Guguluf ciocolatos

Margarina se topește cu ciocolata într-un vas de inox cu fundul gros, sau pe bain marie, apoi se lasă la răcorit. Se adaugă zahărul pudră, zahărul aromat, sarea, pudra de cacao și se...

Citeste continuarea

Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

Postat de Giorgia_gio

Prajitura cu crema de capsuni si mascarpone

Blatul: Separam albusurile de galbenus.Galbenusurile le mixam cu apa calduta si cu zaharulpana se topeste,faina o amestecam cu cacaua si cu praful de copt si adaugam treptat peste compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.03.2014, 20:24
minunattttttttt
la 23.03.2014, 21:49
dar ce bine arata
la 23.03.2014, 22:53
multumesc fetelor
la 23.03.2014, 23:36
la 24.03.2014, 04:51
bun bun

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking