Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie

Postat de vasimur in Porc
23 Feb 2022 | 6315 vizualizari
Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie

O mâncare simplă, gustoasă, din puține ingrediente și care se face foarte repede și ușor. Dacă folosim mazăre la borcan, care este prefiartă și ciolan afumat, dezosat și fiert, atunci timpul de gătire se reduce considerabil. Mazărea cu legume, gătită fără carne, poate fi o mâncare delicioasă, în zilele de post!

Ingrediente

  • 1 borcan/cutie de cca 700-800 g, cu mazăre
  • 400-500 g ciolan/rasol de porc, afumat (îl prefer dezosat și prefiert!)
  • 3-4 bucăți ceapă verde, cu tot cu codiță sau ceapă uscată
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3 bucăți ardei gras (galben, verde și roșu de preferință, pentru aspect!)
  • 1-2 roșii proaspete (sau pulpă de roșie, conservată)
  • 1-2 rădăcină de morcov
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 3-4 linguri de ulei pentru sotat legumele
  • 2-3 linguri pastă de roșii, suc de roșii sau bulion
  • 1 crenguță cimbru (sau busuioc) uscat sau verde
  • 1 legătură pătrunjel verde, tocat (sau mărar, dacă vă place!)
  • sare, după gust
  • piper măcinat, după gust
  • boia, după gust

Mod de preparare

Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece.

Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm până ce carnea se desprinde ușor când înțepăm cu o furculiță!

Observație2: Dacă avem mazăre prospătă, o fierbem în apă clocotită, cu puțină sare, dar nu mult, ca să nu se sfarme!

Observație3: Mazărea din borcan/cutie o punem să stea în apă rece, cam 20-30 minute, ca să tragă gustul de conservant.

Tăiem ceapa și ardeii fideluțe (julienne), la fel și roșiile iar pătrunjelul verde și usturoiul, le tocăm mărunt. Rădăcinoasele le tăiem rondele sau le dăm prin răzătoarea mare. Tăiem ciolanul feliuțe nu prea groase.

Turnăm suficient ulei (3-4 linguri) într-o tigaie și-l încingem bine. Sotăm împreună legumele, mai întâi punem ceapa și o lăsăm până ce se inmoaie, vreo 3-4 minute, apoi adăugăm rădăcinoasele, ardeii și mai lăsăm 2-3 minute. Când sunt gata adăugăm carnea și lăsăm să se călească împreună cu legumele, nu mai mult de 5 minute.

În acest moment adăugăm roșiile și pasta de roșii, diluată cu puțină apă și crenguța de cimbru. La nevoie mai adăugăm apă doar cât să le cuprindă (eu pun 1-2 căni cu apă, deoarece îmi place cu mult sos!). Punem capacul la tigaie și lăsăm să fiarbă înăbușit, la foc potrivit, cam 10-15 minute. Strecurăm și adăugăm mazărea și mai lăsăm doar un clocot-două, nu mai mult, ca să nu se sfarme! Oprim focul și asezonăm cu sare, piper măcinat și boia de ardei. Iar pentru un plus de savoare, în acest momet adăugăm și usturoiul pisat și pătrunjelul verde, tocat!

Se servește caldă sau chiar și rece, la temperatura camerei.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Chifteluţe cu susan

Postat de Dya

Chifteluţe cu susan

Intr-un bol mai mărişor adăugăm, rand pe rand, carnea şi ouăle, verdeţurile tocate mărunt, usturoiul pisat şi susanul. Presărăm sarea şi piperul după gust şi amestecăm compoziţia...

Citeste continuarea

Purcel cu morcovi si mazare verde

Postat de mihaelar63

Purcel cu morcovi si mazare verde

Carnea de purcel era o bucata banala de carne care la inceput nu-mi spunea mare lucru . Am tras cu ochiul la proviziile de legume congelate care trebuiau folosite rapid pentru ca...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.02.2022, 13:15
Foarte gustoasă...!
la 23.02.2022, 13:34
la 23.02.2022, 14:13
Delicioasă!
la 23.02.2022, 17:09
Mulțumesc!
la 23.02.2022, 20:02
Mmm, chiar a iesit o bunatate! As servi si eu!

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking