Mazare pentru iarna conservata in saramura

Postat de Constelatialeu in Conserve
21 Iun 2020 | 6645 vizualizari
Mazare pentru iarna conservata in saramura

Am reusit sa culeg mazarea, asa printre picaturi, e buna si ploaia asta, dar deja se intrece cu gluma....M-am inspirat de la Merisor, pana acum puneam mazarea fiarta la congelator, anul asta am vrut sa o pun in borcane si asa am si facut. Am avut ajutor de nadejde, eu am adunat-o din gradina cu tot cu radacina, iar Vali a avut treaba serioasa, sa culeaga pastaile de pe vrej, apoi sa le desfaca.

Ingrediente

  • 3,400 kg boabe de mazare
  • 2,300 l apa
  • 2 linguri mai pline cu sare grunjoasa
  • borcane de 800 g

Mod de preparare

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi.

Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se scurg de apa.

Se pune la fiert apa, cand incepe sa fiarba se adauga sarea, se amesteca sa se topeasca si se asteapta sa atinga iar punctul de fierbere. Se adauga mazarea si se fierbe cca 15 min, se inlatura spuma formata. Boabele de mazare trebuie sa fie patrunse dar nu foarte inmuiate.

Cat timp fierbe mazarea sterilizam borcanele, le spalam si apoi le bagam in cuptorul bine incins ( focul stins dupa ce am incins bine cuptorul), le lasam sa se usuce. Apoi le scoatem si asa fierbinti, le umplem cu mazarea fiarta, apoi adaugam apa in care au fiert, pana la nivelul unde incepe filetul borcanului. Se capacesc si se asaza intr-o cratita incapatoare, pe fundul cratitei se asaza prosoape de bucatarie, apoi se asaza borcanele, se pune cratita pe foc si umplem cu apa pana raman doua degete pana la capac.

Se lasa la fiert cca 7 min de cand incepe sa fiarba apa. Se stinge focul si se lasa pana a doua zi sa se raceasca, apoi se depoziteaza in beci sau camara, dupa caz. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare pentru iarna conservata in saramura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Castraveti de vara murati

Postat de panacris

Castraveti de vara murati

Castraveții se spală, dacă sunt mai groși se taie în două sau patru. Pe fundul borcanului se așează câteva bețe de mărar, chiar și cu flori. Se așează castraveții...

Citeste continuarea

Ardei copti pentru iarna

Postat de MotanLaOale

Ardei copti pentru iarna

Ardeii se coc pe tabla intorcandu-i pana se  coc uniform pe toate partile. Eu am folosit si o tigaie teflonata la care mi s-a rupt manerul. Este foarte buna pentru copt in ea. Cand sunt...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.06.2020, 20:35
Bravo, Cleme! Cine-i harnic si munceste, are tot ce vrea.
la 21.06.2020, 20:53
la 21.06.2020, 21:10
gospodina de nota 10!
la 21.06.2020, 21:27
buna ideea, eu o congelez
la 21.06.2020, 21:38

Vezi toate comentariile (16)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking