Ingrediente
- Făină de porumb cca. 500 g,
- Apă rece cca. 1500 ml,
- Ulei de porumb 1 lingură,
- Sare roz de Himalaya 1 lingură,
- Brânză veche de oaie cca. 200 g,
- Smântână grasă cca. 200 ml,
- Ouă de prepeliță 12 bucăți.
Mod de preparare
Se pune apa la fiert, cu de uleiul de porumb, o linguriță de făină de mălai și una de sare, într-un ceaun sau oală de inox cu fundul dublu, de data asta am folosit minunatul vas Zepter.
Când clocotește apa, se adaugă făina de mălai în ploaie, amestecându-se continuu pentru a nu se forma cocoloașe, se acoperă, apoi se oprește focul, lăsându-se la gătit cca. 35 de minute.
În patru vase termorezistente, se așează mămăliga, brânză răzuită de oaie, smântâna și ouăle de prepeliță, sparte bineînțeles, distribuite egal în fiecare vas, 3 bucăți de fiecare😉
Apoi se dau la copt în cuptorul preîncins cca. 10 de minute.
Se servește fierbinte ca atare sau cu ceapă verde după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "MBS cu oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|