MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON

Postat de Roda in Porc
24 Iun 2009 | 5052 vizualizari
MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON

Este un preparat usor de pregatit si foarte aromat.

Ingrediente

  • 1,5kg.cartofi,
  • sare,
  • 12 felii de carne de porc ,
  • 6 linguri ulei,
  • 1 ceapa,
  • 1 lingurita boia de ardei ,
  • piper proaspat macinat;
  • Pentru sosul de tarhon:
  • 6 ramurele de tarhon proaspat,
  • 1 ceapa rosie,
  • 60g.unt,
  • 2 linguri faina,
  • 2.5dl. supa de carne,
  • 2 dl. frisca pentru gatit,
  • 1 lingura otet de tarhon,
  • 1 lingura zahar;

Mod de preparare

1.Se curata cartofii ,se taie cubulete si se fierb in apa sarata.Se scurg.

2.Se prepara sosul.Se curata tarhonul de pe ramurele , se spala si se toaca foarte marunt.Ceapa se curata si , fie se toaca marunt, fie se rade pe razatoarea fina.Se topeste untul intr-o cratita ,se adauga faina ,se amesteca bine-nu se lasa sa se prajeasca-, se adauga ceapa si tarhonul,sare,supa de carne si frisca de gatit.Se amesteca bine si se fierbe 4-5 minute,timp in care sosul se ingroasa.Se da gust cu otetul de tarhon si cu 1 lingura zahar.Daca mai este nevoie , se mai sareaza.

3.Intr-o tigaie se pune la incins uleiul, se adauga feliile de carne si se frig 2-3 minute, pe fiecare parte .Se sareaza si pipereaza si se pun intr-un vas de Jena si se pastreaza la cald.

4.In uleiul ramas , se caleste ceapa tocata ,se presara cu boia de ardei si se adauga cartofii .Se lasa cateva clipe ca sa se rumeneasca, se sareaza  si pipereaza.

5.Pe fiecare farfurie se pun 2 felii de carne, sos de tarhon si garnitura de cartofi cu ceapa.Se orneaza cu fire de tarhon verde.Preparatul se insoteste de un vin alb sec.

Daca ti-a placut reteta noastra "MEDALIOANE DE PORC CU SOS DE TARHON" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (1)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Tocana de legume cu pulpa de porc

Postat de Dya

Tocana de legume cu pulpa de  porc

Pulpa de porc taiata cuburi, o punem la calit in putin ulei, pentru 10-15 minute. Adaugam apoi legumele tocate si le calim impreuna cu carnea. Punem si cartofii si supa de legume si fierbem...

Citeste continuarea

Șnițele de porc

Postat de robert_badica

Șnițele de porc

Incepem cu muschiuletul, care trebuie foarte bine curatat de pielite. Taiem bucati mai grosute din muschiulet, si le batem bine pe ambele parti (cu ciocanul pentru snitele). Apoi asezonam cu sare...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Comentarii

la 18.06.2021, 11:59

Vezi toate comentariile (1)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking