Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

Postat de elucubratiiculinare in Crap / Caras
24 Feb 2017 | 2787 vizualizari
Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel

Ingrediente

  • 2 buc medalion crap
  • Pentru salsa:
  • 6 fire sparanghel
  • 6 roșii cherry
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel verde tocat mărunt
  • 1 ceapă roșie mică
  • sare
  • piper
  • opțional ardei iute
  • Pentru sos:
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2 linguri iaurt natur
  • 1 linguriță muștar
  • 1 linguriță ulei
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • sare
  • piper
  • pătrunjel verde

Mod de preparare

Medalioanele de crap se spală, se condimentează cu sare și piper.
Se pun pe grilul/grătarul încins și se lasă 3-5 minute pe fiecare parte.

SALSA:
Sparanghelul se spală, se curăță de partea mai groasă, se stropește cu puțin ulei de măsline și se pune pe grătarul/grilul încins pentru 2 minute pe fiecare parte.
Se pune pe un platou să se răcească.

Se spală roșiile, pătrunjelul, se curăță și spală ceapa.
Roșiile se taie în patru, roșia se taie julienne, pătrunjelul se toacă mărunt și sparanghelul se taie în trei.

Se amestecă toate într-un castron.
Adăugăm ulei de măsline și condimentăm cu sare și piper.
Dacă optați pentru ardei iute, acesta se taie feliuțe subțiri, după eliminarea semințelor și a cotorului.

SOS:
Pentru că deja a devenit obișnuință (nici un pește fără usturoi și lămâie), acest sos nu avea cum să lipsească!
Usturoiul se zdrobește în mojar sau se toacă mărunt.
Se amestecă cu iaurtul, muștarul, uleiul de măsline, pătrunjelul verde tocat mărunt și zeama de lămâie.
De cele mai multe ori adaug și coajă rasă de lămâie.
Condimentăm cu sare și piper.

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de crap cu salsa de rosii si sparanghel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (5)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Caras la cuptor in sos de vin

Postat de Bunica

Caras la cuptor in sos de vin

Carasul l-am cumparat curatat si eviscerat. Am spalat bine pestele, l-am crestat pe spate si l-am pus in tava L-am condimentat pe ambele parti. Am turnat vinul,cateva bucatele de lamaie...

Citeste continuarea

Crap cu lamaie si rozmarin

Postat de mihaelar63

Crap cu lamaie si rozmarin

 Bucata de crap [in cazul meu o jumatate ] se sareaza bine si se increasta pe lungime din loc in loc . Ceapa se taie pestisori, ardeiul iute se taie rondele, usturoiul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.02.2017, 11:37
bun
la 24.02.2017, 11:55
la 25.02.2017, 14:52
Bun!
la 25.02.2017, 19:18
la 26.02.2017, 11:45
Arată super!

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking