Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de privatelaura in Slow Cooker
9 Sep 2015 | 29823 vizualizari
Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Se stie cat de mult imi place pestele. Iar daca am posibilitatea sa aleg, prefer somonul gatit pe gratar sau la aburi, dorada sau novacul la cuptor, iar macroul saramura. Astazi am pregatit ceva simplu, gatit usor si incet la slow cooker-ul Crock-Pot 4,7 L. A iesit atat de bun, incat piticii mei au papat tot. Sosul de lamaie cu menta este demential, poate v-ar tenta sa il incercati. Chiar imi place cum "toarce" acest aparat de gatit si cel mai mult imi place vasul din ceramica, si daca vreti, il puteti introduce si la cuptor, asta in cazul in care ramaneti fara curent, sa zicem, sau atunci cand vreti ca mancarea sa capete o crusta crocanta sau rumena.

Ingrediente

  • 2 medalioane somon proaspat
  • 1 lamaie
  • 3-4 fire menta verde, proaspata
  • sare grunjoasa de Himalaya
  • 3-4 felii rosii uscate
  • cateva fire sparanghel verde, fraged
  • cateva rosii cherry
  • 50 ml apa
  • 1 cub mic de unt

Mod de preparare

Conectam aparatul slow cooker Crock-Pot 4,7 L la o sursa de curent.

Spalam pestele si il lasam un pic deoparte.

Spalam lamaia cu apa fierbinte si un burete aspru, curat, evident. O feliem.

Spalam sparanghelul si il lasam la scurs.

Taiem untul cuburi si il punem in vasul aparatului. Presaram sare. Asezam feliile de lamaie. Asezam medalioanele de somon direct peste lamaie. Adaugam rosiile uscate, firele de menta spalata. Adaugam apa si mai presaram putina sare.

Acoperim si selectam functia Low, timpul de preparare 1 ora.

Cu 10 minute inainte sa expire timpul de gatire, adaugam in vasul aparatului, firele de sparanghel si rosiile cherry. Acoperim si lasam inca 10 minute.

Dupa ce aparatul a incheiat programul, trece automat pe functia de pastrare la cald.

Scoatem si servim pe un platou, un medalion de peste, cateva fire de sparanghel crocant, si turnam un pic din sosul de lamaie cu menta peste ele. Simplu si gustos!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Medalion de somon, cu sos de lamaie si menta la slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de Ina75

Lecso - Tocanita Ungureasca de Ardei la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Taiem solzisori ceapa galbena si la fel si pe cea rosie. Tocam marunt usturoiul. Taiem ardeii in bucati mari (ii gustam inainte pentru a nu exista vreunul iute). Tocam rosiile in cubulete....

Citeste continuarea

Pui cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de Dya

Pui cu dovleac la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Carnea se unge cu ulei (una- doua linguri), si, se asaza intr-un vas termorezistent.  Se adauga usturoiul tocat/feliat si s e condimenteaza apoi uniform cu sare si piper dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.09.2015, 10:24
Bravo
la 09.09.2015, 10:26
salivez deja
la 09.09.2015, 10:30
deci am ales bine destinatia pe azi)
la 09.09.2015, 10:33
bun bun
la 09.09.2015, 10:34
Crisule, da! dar ar trebui sa papi ceva inainte acasa ))

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking