Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot

Postat de Valclaudia in Slow Cooker
4 Dec 2016 | 4611 vizualizari
Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot

Ingrediente

  • cateva frunze de varza proaspata oparite in apa cu sare si 1 lingurita otet balsamic
  • cateva frunze vita de vie (congelate am avut eu)
  • 1 ou
  • 1 ceapa+ 1 ardei rosu sotate in 2-3 linguri de ulei
  • 2 morcovi rasi
  • 100 gr. soia granulata (fiarta in putina apa cu vegeta)
  • 1 cescuta de orez
  • 1 cescuta quinoa
  • sare si piper dupa gust
  • marar verde
  • cateva boabe de piper
  • 1 foi de dafin
  • 1 cana apa plata
  • 3-4 rosii taiate bucati

Mod de preparare

Oparim frunzele de varza, in apa clocotita cu sare si o lingurita de otet balsamic, le taiem nervurile.

Decongelam frunzele de vita de vie.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o sotam impreuna cu ardeiul in ulei.

Quinoa se clateste bine sub jet de apa rece, apoi se pune la fiert in putina apa cu sare pentru 10 minute. O scurgem de apa.

Soia granulata se fierbe in putina apa cu vegeta, pana se umfla, apoi o lasam la scurs.

Punem intr-un castron legumele sotate, quinoa scursa, soia scursa, morcovul ras, sare si piper dupa gust, oul si marar verde proaspat tocat. Omogenizam amestecul, apoi formam sarmalutele dupa marimea dorita.

Tocam putina varza, asezam pe fundul oalei de ceramica al slow cooker-ului Crock-Pot 2.4 l un strat de varza, apoi straturi de sarmalute. Din loc in loc aruncam cateva boabe de piper si bucatele de rosii.

Acoperim la final sarmalutele cu alt strat de varza, turnam 1 cana apa plata, acoperim oala si cuplam aparatul la sursa de curent pe functia low. Il lasam sa gatesca sarmalutele domol, 7-8 ore.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmalute din quinoa la slow cooker Crock-Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Postat de Oana

Desert prajitura de post cu gem de prune si nuci

Intr-un bol se pun gemul, zaharul tos si cel vanilat, esenta de vanilie si uleiul. Se amesteca bine cu un tel. Se adauga apa si se omogenizeaza compozitia. Faina, praful de copt, cacaua...

Citeste continuarea

Ghiveci de legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Ghiveci de legume la slow cooker Crock-Pot

Legumele se curata, se spala si se taie bucati potrivite. In vasul slow cooker-ului Crock-Pot 3.5 lse pune uleiul si toate legumele taiate. Se presara vegeta si piper si se amesteca. Se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.12.2016, 15:48
recent am gatit si eu quinoa si pot spune ca-mi place. Sigur ti-au iesit bune sarmalutele
la 04.12.2016, 15:53
La astea nu ma bag, daca erau cu orez ziceam da...
la 04.12.2016, 16:08
Nu am mai mancat pana acum cu quinoa, dar recunosc ca mie imi plac tot sarmalute cu carnita si orez.
la 04.12.2016, 17:11
yammy
la 04.12.2016, 17:46

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking