Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca

Postat de Valclaudia in Dulciuri
22 Feb 2015 | 5433 vizualizari
Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca

Ingrediente

Aluat:

  • 500 gr. faina alba
  • 250 ml lapte caldut
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf de sare
  • 1 ou mare de casa
  • 1 cubulet de unt, cca 50 gr
  • 2 linguri de ulei

Umplutura:

  • cca 400 gr. finetti
  • cca 150 gr. nuca macinata
  • 1/4 borcan dulceata de trandafiri

In plus:

  • 1ou de casa
  • seminte de mac
  • zahar tos

Mod de preparare

Laptele caldut se toarna peste drojdia zdrobita in prealabil si frecata cu un praf de sare si putin zahar tos. Adaugam 2 linguri de faina si lasam sa se umfle putin amestecul obtinut, in timp ce acoperim vasul cu un servet curat de bucatarie (cca 15 minute). Intr-un castron incapator cernem faina alba. Facem o groapa la mijloc, turnam amestecul lichid, adaugam restul de zahar+cel vanilat, untul topit, uleiul si framantam toate ingredientele cca 10 minute, pana nu se mai lipeste aluatul de maini. Acoperim din nou aluatul si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, in loc ferit de curenti. Preincalzim cuptorul la 175-180 grade. Pe masa de lucru infainata impartim aluatul in 16 bucati egale.

Fiecare bucata o intindem in foaie subtire, o ungem cu finetti si/ sau dulceata de trandafiri si presaram nuca macinata. Rulam apoi aluatul, il rasucim dandu-i forma de melc si il asezam apoi in tava tapetata cu hartie de copt. Procedam la fel cu restul bucatelelor de aluat. Batem oul cu furculita intr-un bol, apoi ungem melcii cu ou batut, presaram seminte de mac si zahar tos si dam tava la cuptor pana se rumenesc melcii si devin aramii (eu am folosit functia de coacere cu ventilatie si am tinut melcii in cuptor cca 35 minute la 175 grade). Lasam la racorit si servim. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu finetti,dulceata de trandafiri si nuca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (24)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prune umplute cu nuci

Postat de Ksenya

Prune umplute cu nuci

Spalam prunele in 2-3 ape. Le lasam pentru 15 minute in apa calda ca sa se inmoiae. Scoatem prunele si le punem intr-o strecuratoare ca sa scurga toata apa, le intindem pe un prosop de hartie....

Citeste continuarea

Dulceata de trandafiri

Postat de vio_dreams

Dulceata de trandafiri

  Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata. Rupem portiunea alba a petalelor si apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2015, 20:14
Cam buni melcii astia,dar nu le vad coarnele,trebuie sa le cant?
la 22.02.2015, 20:16
Ce bunin si cu o canita [ asa mai mare ] cu lapte
la 22.02.2015, 20:17
daaa incearca acum, cat mai sunt
la 22.02.2015, 20:26
foarte bune si pufoase
la 22.02.2015, 20:29
Ce faini sunt

Vezi toate comentariile (24)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking