Melci cu miere, nuca si stafide

Postat de angelika in Dulciuri
7 Ian 2013 | 5999 vizualizari
Melci cu miere, nuca si stafide

Pentru ca inca este iarna si n-am uitat cum miroase cozonacul, va propun o reteta de melci cu miere, nuca si stafide dintr-un aluat asemanator cu cel al cozonacului.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte( apa sau sifon )
  • 30 g unt
  • 3 galbenusuri
  • 1 cubulet drojdie proaspata
  • pentru umplutura:
  • 250 g nuca zdrobita,
  • 50 g stafide galbene,
  • 100 g zahar,
  • 2 lingurite de scortisoara,
  • 5 cuisoare pisate,
  • esenta de rom.
  • 4 linguri cu miere
  • un ou pentru uns melcii.

Mod de preparare

Pentru inceput se prepara maiaua din cubuletul de drojdie, o lingura de faina, o lingurita de zahar si 50 g lapte caldut.Se lasa la crescut.Intr-un ibric amestecam restul de lapte cu zaharul, galbenusurile su untul.Turnam peste faina amestecul obtinut impreuna cu maiaua crescuta si framantam pana ce obtinem un aluat omogen ce se dezlipeste de pe mana. Se lasa la caldura sa creasca aprox. de 2 ori volumul.

Dupa ce a crescut, aluatul se intinde pe planseta in forma de dreptunghi. Se presara stafidele apoi nuca zdrobita amestecata cu zaharul, scortisoara, cuisoarele si esenta de rom.Se ruleaza cat mai strans si se taie felii de 2-3 cm. grosime. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se ung deasupra cu ou.Se lasa la cuptorul incalzit 45 min. Dupa 15 min. se ung cu miere si se lasa restul de timp. Cand sunt gata se lasa sa se raceasca si se servesc cu un vin rosu fiert cu scortisoara si cuisoare.

POFTA INTERESANTA !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu miere, nuca si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

Postat de carmen

Cozonac trandafir cu nuca, dietetic si normal

Am amestecat  faina cu drojdia praf si cu indulcutor  greensugar Am adugat laptele si uleiul incalzite usurel peste oul batut si apoi peste cele uscate si am pornit robotul. Am...

Citeste continuarea

Pariziene cu branza si stafide

Postat de oanapl

Pariziene cu branza si stafide

Pregatesti intai maiaua din drojdie, ½ lingurita de zahar, 50 ml lapte caldut, 5 linguri faina. O lasi sa creasca 20 de minute, la cald.  Cerni faina intr-un castron si adaugi in...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.01.2013, 11:30
ce bunatate!
la 07.01.2013, 11:34
foarte buni sunt
Bun venit!
la 07.01.2013, 11:55
Bine ai venit Imi plac la nebunie acesti melcisori
la 07.01.2013, 12:00
buni
la 07.01.2013, 12:22
tare buni

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking