Ingrediente
- 180ml lapte
- o lingurita zahar tos
- 25gr drojdie proaspata
- 40gr unt
- 100gr zahar pudra
- 1 ou
- 300gr faina
Pentru umplut:
- 8 linguri de nuca
- 3 linguri de zahar tos
- o lingurita de scortisoara
Pentru uns:
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim drojdia.Incalzim 80ml lapte cu o lingurita de zahar(doar cat s afie caldut).dizolvam drojdia si asteptam sa se umfle.(va dura intre 6-8min).
Topim untul si apoi turnam peste el laptele(100ml) incalzit.Amestecam cu oul si cu zaharul pudra.Intr-un vas mai mare punem faina.Turnam peste ea drojdia dospita si amestecul de mai sus.Framantam si lasam la dospit pana cand isi dubleaza volumul(cca 45-50min) ,eu l-am pus in geam ca era soare (dar sa nu deschideti geamul).
Pentru umplutura amestecam toate ingredientele.
Dupa ce a dospit aluatul il intindem pe blatul uns cu putin ulei,in forma dreptunghiulara.Punem pe toata suprafata aluatului umplutura si il rulam.Cu cutitul taiem "felii" din aluat pe care le asezam apoi in tava in care am pus hartie de copt.Ii lasam sa se coaca aprox. 35-40min lafoc mediu(se vor rumeni frumos) .
Pentru uns amestecam laptele cu zaharul si cu scortisoara.Eu am uns din belsug melcii fierbinti ,imediat ce i-am scos din cuptor.Au absorbit rapid tot lichidul si au primit un plus de aroma de scortisoara.Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|