Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară
Postat de CulinaryRainbow
Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...
Citeste continuareaSunt specifici nordului Germaniei, in special orasului Hamburg.
Ingrediente
Mod de preparareAmestecam drojdia cu zaharul si putin lapte caldut. Lasam 5 minute sa creasca. Intr-un castron amestecam faina cu un praf de sare si adaugam restul de lapte si drojdia dospita. Incepem sa framantam si adaugam uleiul si ouale. Framantam un aluat elastic nelipicios. Acoperim si lasam la dospit, la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit impartim aluatul in doua si il rasturnam pe masa de lucru usor infainata. Intindem o foaie dreptunghiulara subtire si o ungem cu untul topit. Presaram cu jumatate din cantitatea de zahar amestecat cu scortisoara. Rulam aluatul pe lungime, cat mai starns. Cu un cutit ascutit taiem bucati pe diagonala. Astfel o parte va fi mai lata si una mai ingusta. Asezam bucatile in tava tapetata cu hartie, cu partea ingusta in sus. Cu coada unei linguri de lemn apasam melcii pe mijloc (vezi foto). Ungem melcii astfel turtiti cu galbenus de ou. Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc. Dupa ce s-au copt lasam sa se raceasca. Se pot manca simpli sau glazurati. Eu am topit putina ciocolata, am pus-o intr-o punga, i-am taiat foarte putin coltul si am ornat melcii. Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de CulinaryRainbow
Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...
Citeste continuareaPostat de privatelaura
Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte. Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|