Melci cu scortisoara

Postat de gatiticuspor in Dulciuri
6 Dec 2012 | 5539 vizualizari
Melci cu scortisoara

Acesti melcisori imi aduc aminte de Romania si nu ca ar reprezenta vreun fel de mancare nationala ci pur si simplu ii mancam destul de des in drum spre sau de la serviciu.

Ingrediente

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 12 g drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • un ou
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahar brun
  • 50 g unt
  • un galbenus + o lingura lapte pentru uns
  • UMPLUTURA:
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 2 linguri scortisoara

Mod de preparare

Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.

Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.

Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.

Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.

Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.

Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.

Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.

Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.

Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.

POFTA BUNA!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Melcisori cu nuca

Postat de privatelaura

Melcisori cu nuca

Intr-un castronel, faramitam drojdia, adaugam sarea si zaharul. Amestecam si adaugam laptele caldut. Lasam 10 minute deoparte.  Cernem 500 gr faina cu zaharul pudra, intr-un castron, facem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.12.2012, 14:20
prima servita
la 06.12.2012, 14:20
vreaaauuuuu
la 06.12.2012, 14:24
mereu zic c-am sa-i fac si eu din nou
la 06.12.2012, 14:28
ce buni sunt
la 06.12.2012, 14:35
Luati dragii mei ca doar astazi este Mos Nicolae. Multumesc

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking