Ingrediente
- ALUAT:
- 500 g faina
- 12 g drojdie uscata
- 250 ml lapte
- un ou
- un praf de sare
- 4 linguri zahar brun
- 50 g unt
- un galbenus + o lingura lapte pentru uns
- UMPLUTURA:
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 2 linguri scortisoara
Mod de preparare
Puneti drojdia si o lingurita de zahar in laptele caldut si lasati la dospit.
Cand a inceput sa se formeze ca o spuma la suprafata turnati maiaua peste faina apoi adaugati oul, praful de sare, margarina si zaharul. Apoi framantati pana obtineti o coca moale.
Acoperiti aluatul cu un prosop de bucatarie curat si lasati sa creasca la loc caldut pana ce isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut framantati din nou pana ce devine elastic apoi intindeti o foaie cam de 2 mm grosime.
Amestecati untul cu zaharul si scortisoara si intindeti amestecul peste foaia de aluat.
Rulati aluatul si taiati rondele cam de doua degete grosile.
Asezati rondelele pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati sa mai creasca inca 10-15 minute.
Ungeti melcii cu galbenusul batut si lingura de lapte apoi coaceti in cuptorul incins la 180C/350F/gaz 4 pentru aproximativ 30 de minute sau pana ce devin aurii.
Puteti glazura cu putina ciocolata alba topita sau simpli.
POFTA BUNA!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|