Cinnabons

Postat de Oana in Prajituri
2 Mar 2014 | 6202 vizualizari
Cinnabons

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 125 ml lapte dulce caldut
  • o jumatate lingurita sare
  • 60 g unt moale
  • 1 ou
  • 400g faina
  • 75 g zahar
  • coaja de la o portocala
  • 1,5 cupe mici de drojdie uscata sau jumatate cubulet de drojdie proaspata
  • Umplutura:
  • 80 gr unt
  • 100 gr zahar brun
  • 2 lingurite cu scortisoara
  • Topping:
  • o jumatate de cutie almette cu iaurt sau smantana
  • 50 gr unt
  • 4 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine, am pus in ordine ingredientele si am setat programul de framantat si dospit. Cand a fost gata, am scos aluatul pe masa infainata si am intins o foaie dreptunghiulara de 0,5 cm grosime.

Pentru umplutura, am amestecat untul topit cu zaharul si scortisoara si am intins pe toata suprafata aluatului. Am rulat pe lungime si am obtinut un rulou, pe care l-am taiat cu ajutorul unui cutit bine ascutit in bucati de 1,5 cm grosime.

Se pun rulourile in tava tapetata cu hartie de copt, cu partea rasucita in sus, sa se vada ca un melc :). Se lasa tava in loc cald inca 20 de minute, pana rulourile isi dubleaza volumul.

Se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc usor.

Intre timp se prepara glazura. Se amesteca untul moale cu crema de branza si se adauga treptat cate o lingura de zahar pudra, pana se obtine o crema fina si moale.

Se scot rulourile din cuptor si se glazureaza imediat cu crema de branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnabons" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

Postat de Oana

Cinnabons rolls cu cirese si glazura cu scortisoara

puneti in vasul de la robot laptele cald, untul moale, ouale, coaja de lamaie, esenta de rom, zaharul, faina si la sfarsit drojdia uscata mixati lejer pana...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.03.2014, 19:20
la 02.03.2014, 19:20
la 02.03.2014, 19:29
Foarte bune calde,dar si reci
la 02.03.2014, 19:30
Imi place!
la 02.03.2014, 19:33

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking