Cinnamon Rolls

Postat de LALY in Dulciuri
11 Mai 2014 | 6238 vizualizari
Cinnamon Rolls

Cred ca toata lumea a auzit de Cinnamon rolls sau de cuib de viespi cu scortisoara,sau de melcisori.Sunt excelenti langa o cana cu lapte sau langa o cafea buna.

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 gr unt topit si racit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 90 gr unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite de apa

Mod de preparare

Din 100 ml lapte caldut,drojdia proaspata,o lingura de faina si zahar preparam o maia,pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte,untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale,se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura).Framantam aluatul circa 10 minute,pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald.

Pentru umplutura,amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete.Folosind un cutit foarte  bine ascutit,fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime.Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute,ca rulourile sa mai dospeasca putin.Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede,de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa,adaugata lingurita  cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

Postat de CulinaryRainbow

Cinnamon rolls sau Melcișori cu scorțișoară

   Într-un castron încăpător am amestecat făina, zahărul și sarea și am făcut o adăncitură în mijloc. Separat am dizolvat drojdia în laptele călduț,...

Citeste continuarea

Cinnamon Rolls

Postat de simona72

Cinnamon Rolls

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Scoatem aluatul dupa framantare pe masa de lucru, eu folosesc o folie din...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 11.05.2014, 16:19
vai, cum arata!
la 11.05.2014, 16:26
bun bun
la 11.05.2014, 16:47
Ce-mi placeeee!
la 11.05.2014, 17:17
Claudel
la 11.05.2014, 17:17
Motanel

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking