Ingrediente
- Aluat :
- 500 g faina
- 20 g drojdie proaspata
- 60 g zahar
- 1 lgt miere
- 60 unt topit si racit
- 250 ml lapte caldut
- 1 ou
- 1 lgt esenta de vanilie
- un praf de sare
- Umplutura :
- 150 unt moale
- 100 g zahar
- 1 lgt scortisoara
Mod de preparare
Aluat :
Pregatim maiaua : drojdia o frecam cu o lg de zahar, putin lapte caldut; lasam sa creasca 10 minute. Intr-un castron cernem faina, adaugam praful de sare, zaharul, untul topi si racit, esenta de vanilie, oul, mierea si maia-ua . Framantam pana se dezlipeste aluatul de pe maini si lasam la dospit 1 ora. Dupa 1 ora de dospit, aluatul s-a dublat .
Pentru umplutura : amestecam ingredientele.
Intindem aluatul cu ajutorul sucitorului si pe el intindem umplutura.
Rulam aluatul pe lungime si apoi, cu ajutorul unui fir de ata taiem rolurile astfel : trecem firul de ata sub rol, cam la 2 cm , apoi tragem in sens opus firele,ca si cum am face un nod. Asezam rolurile intr-o tava unsa cu putin ulei si hartie pentru copt si le lasam mai 20 de minute .
Dam la cuptorul preaincalzit pentru 15 minute sau pana cand vedeti ca se rumenesc putin .
Cinnamon rolls sunt excelente atat calde cat si reci. Le puteti servi langa o ceasca de cafea, sau cappucino, ciocolata calda sau ceai. Super pufoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (22)
|