Rulouri cu scortisoara insiropate

Postat de miha in Dulciuri
7 Mai 2011 | 6853 vizualizari
Rulouri cu scortisoara insiropate

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • ~50 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara.

Initial, am vrut sa fac reteta de "Rolls Cinnabon", dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: "vreau sa mananc branzica de-a mea" :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe... :))

Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.

Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.

Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte. De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara insiropate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Biscuiti cu miere si lemon curd

Postat de Bianca20

Biscuiti cu miere si lemon curd

  Mierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune...

Citeste continuarea

Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

Postat de reisnaor_2006

Cornuri Godina cu nuca si dulceata de prune

       Dizolvam pliculetul de drojdie in doua trei linguri de lapte cald. Mierea si untul le dizolvam in restul de lapte cald. Adaugam faina si framantam pana obtinem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2011, 13:54
pfffffffffooooooaaaaaaa! cate ai? ca toate le mananc!
la 07.05.2011, 13:57
buneee
la 07.05.2011, 14:01
Corina, nu mai am...
la 07.05.2011, 14:02
Multumesc Lau!
la 07.05.2011, 14:06

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking