Rulouri cu scortisoara insiropate

Postat de miha in Dulciuri
7 Mai 2011 | 6903 vizualizari
Rulouri cu scortisoara insiropate

Ingrediente

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 10 g drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • 550 g faina
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 100 g unt
  • ~50 g zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • Pentru sirop:
  • 500 ml lapte
  • 100 g zahar (sau mai mult, dupa preferinta)
  • esenta de vanilie

Mod de preparare

Nu va pot descrie in cuvinte cat de bune pot fi aceste rulouri cu scortisoara.

Initial, am vrut sa fac reteta de "Rolls Cinnabon", dar Amira a ochit cutia de branza Almette si a hotarat: "vreau sa mananc branzica de-a mea" :))) Asa ca am ramas fara branza pentru rolls-uri. Dar nu m-am descurajat, am zambit si-am mers mai departe... :))

Aluatul este acelasi ce l-am tot facut in ultima vreme, pentru cornurile pufoase cu nuca si pentru cozonac. E atat de bun, moale si pufos incat efectiv m-am indragostit de el. :))

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, 50 ml lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, untul topit si racit, coaja de portocale confiata, laptele ramas si faina putin cate putin. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Aluatul se pune pe masa usor infainata si se intinde o foaie dreptunghiulara de aproximativ 0.5 cm grosime. Se unge cu untul moale, se presara cu zahar si scortisoara.

Se ruleaza strans, pe lungime, apoi cu o ata se taie rulouri de 4-5 cm.

Bagam ata pe sub rulou, apoi ca si cum am face un nod taiem rulourile. Puteti taia si cu un cutit, dar cu ata se taie perfect si straturile cu scortisoara sunt distincte.

Rulourile obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se lasa din nou la crescut in jur de 15-20 minute.

Se baga tava la cuptor, la foc mediu si se coc pana se rumenesc uniform.

Pentru sirop incalzim putin laptele, apoi il amestecam cu zaharul si vanilia.

Rulourile le lasam la racit in tava, apoi le insiropam cu siropul de lapte. De insiropat le insiropati dupa dorinta, mai mult sau mai putin, dar cu mult sirop sunt delicioase, va asigur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulouri cu scortisoara insiropate" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Fursecuri cu cacao si banane

Postat de timea

Fursecuri cu cacao si banane

Intr-un bol amestecam untul topit si racit cu zaharul pudra, cacaua si banana facuta piure. Adaugam apoi ouale si treptat faina amestecata cu praful de copt. Copozitia obtinuta o dam la rece...

Citeste continuarea

Tarta cu piersici si bezea

Postat de rocsi_1612

Tarta cu piersici si bezea

Aluatul: Amestecati oul cu untul si iaurtul. Adaugati zaharul, vanilia, coaja de lamaie si sarea. Faina o amestecati cu praful de copt, o incorporati treptat in compozitia de mai sus. Trebuie sa...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Comentarii

la 07.05.2011, 13:54
pfffffffffooooooaaaaaaa! cate ai? ca toate le mananc!
la 07.05.2011, 13:57
buneee
la 07.05.2011, 14:01
Corina, nu mai am...
la 07.05.2011, 14:02
Multumesc Lau!
la 07.05.2011, 14:06

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking