Melci de gradina

Postat de dantes in Aperitive / Garnituri
8 Iul 2016 | 23136 vizualizari
Melci de gradina

Ploile din ultima vreme au determinat aparitia melcilor in gradini. Desi in alte parti melci sunt o delicatesa, la noi se pot manca probabil doar in anumite restaurante. Este intradevar o delicatesa doar daca ai nervi si timp sa-i cureti, ca pregatitul in sine e simplu.

Ingrediente

  • 400 g carne de melci (fara cochilii)
  • sare grunjoasa
  • 150 ml vin alb
  • 2-3 cuisoare
  • 2-3 boabe de ienibahar
  • piper boabe
  • 1 foaie de dafin
  • 1 morcov
  • 30 g unt + 2 linguri de ulei
  • 4-5 fire ceapa verde
  • 2 fire usturoi verde
  • 2-3 catei de usturoi piper macinat
  • 1 lingurita rasa cimbru
  • condimente de legume
  • patrunjel proaspat tocat

Mod de preparare

Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala din nou cu sare grunjoasa ca sa se ia mai usor pelicula lipcioasa de pe cochili. Cand sunt curati se pun intr-un vas si se oparesc ca sa moara melci, dupa care se lasa sa se raceasca in vas.
Cu o furculita, un cutit sau un betisor se scot din cochilii. Se spala iar sub jet si se indeparteaza partile necomestibile.

Se pune la fiert o oala cu apa, 2-3 cuisoare, 2-3 boabe de ienibahar, o foaie de dafin, morcovul, cateva boabe de piper si jumatate din vin iar cad a dat primul clocot se adauga carnea de merci si se mai dau 2-3 clocote, nu mai mult ca se intaresc.

Intr-o tigaie se pune untul si uleiul se adauga melcii si se calesc 2-3 minute se adauga apa cat sa ii acopere si se lasa la fiert pe foc mic, cand scade pe jumatate se adauga vinul si se condimenteaza dupa gust si se fierb in continuare pana scade aproape complet apa. Cand sunt gata se adauga patrunjelul si usturoiul tocat fin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci de gradina" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de melci/ dshish bel baboush

Postat de aishaflory

Ciorba de melci/  dshish bel baboush

Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire. In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.07.2016, 14:13
la 08.07.2016, 14:20
Hmmmm.....interesanttt :S
la 08.07.2016, 14:31
interesanta reteta si felicitari pentru rabdare ,undeva se face si" festivalul melcilor" sau "zilele melilor"
la 08.07.2016, 14:32
Melcilor*
la 08.07.2016, 14:36
ce rabdare ai avut

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking