Ciorba de melci/ dshish bel baboush

Postat de aishaflory in Ciorbe
14 Mai 2014 | 6488 vizualizari
Ciorba de melci/  dshish bel baboush

Prima data cand am mancat melci. Sotul meu m-a invatat sa gatesc aceasta reteta si desi am fost putin reticenta chiar mi-au placut. In Tunisia melcii se mananca mai ales iarna in anotimpul lor ploios cand multi oameni ii vand la piata.

Ingrediente

  • 4 lg mari de pasta de tomate concentrata
  • aprox 5 lg ulei masline sau f-soarelui
  • 2 lgt tebel
  • 1lgt boia
  • 4-5 catei de usturoi
  • piper/ sare
  • dshish( grau macinata)
  • 1 legatura patrungel
  • 1/2 legatura telina frunze
  • 1/2 legatura frunze sfecla
  • 40 melci (de gradina)
  • zeama de lamaie(opt)

Mod de preparare

Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire.

In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat,

In a 3 a zi se spala melcii si ii puneti intr-un borcan inchis cu capac si ii bagati la frigider ca ei sa intre in hibernare, dupa ce ii scoateti puteti sa ii omorati cu un ac, eu asa fac, si ii puneti in apa clocotita.

Lasati sa fiarba aproximativ 30 de minute pe foc mediu.Va recomand sa supravegheati  melcii pentru ca atunci cand fierb mucusul lor se transforma in spuma si s-ar putea sa dea in foc ( oricum nu va faceti griji cand sunt fierti nu mai au mucus)

Dupa ce au fiert ii spalati bine cu apa rece.

Intr-un vas puneti uleiul si pasta de tomate si amestecati 1 min, in felul acesta pasta isi pierde din aciditate, adaugati tebel,boia, cateii de usturoi pisati, piper si adaugati apa, iar cand apa fierbe puneti si melcii.

Dupa 20 de min adaugati dshish, lasati sa fiarba 10 min si adaugati patrunjelul; telina ,frunzele de sfecla si sare dupa gust.

Ciorba este gata cand are consistenta putin mai lichida decat a unei supe crema.

Pofta buna 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de melci/ dshish bel baboush" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (4)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Ciorba de perisoare- reteta video

Postat de Oana

Ciorba de perisoare- reteta video

Se pun intr-o oala 2 litri de apa si se pune carnea la fiert. Dupa ce incepe sa fiarba, se aduna spuma lasata de carne. Intre timp se taie legumele cubulete. Cand carnea este fiarta se adauga...

Citeste continuarea

Ciorba de miel cu dovlecei

Postat de katty

Ciorba de miel cu dovlecei

Taiem carnea in bucati potrivite si o spalam bine. Punem carnea intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca de 2 degete si fierbem pana carnea este moale, spumand bine pentru a...

Citeste continuarea

Comentarii

la 15.05.2014, 08:54
la 20.05.2014, 17:57
la 23.05.2014, 11:16
..."puteti sa-i omorati cu un ac"...GRETOS BLEAH!!!
la 24.05.2014, 16:30
Noi nu mancam animale moarte si de aceea ii intepam cu un ac ca sa iasa sangele, tine de religia noastra

Vezi toate comentariile (4)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking