Melci din aluat cu iaurt,dospit

Postat de diaconta in Dulciuri
7 Mai 2014 | 4429 vizualizari
Melci din aluat cu iaurt,dospit

In zilele răcoroase,parcă cel mai bine se potriveste un „dulce” din aluat dospit.Ce poate fi mai minunat decât mirosul plăcut ce se risipeşte din cuptor,miros de aluat copt,nucă şi scorţişoară. Nu sunt eu mare specialistă în aluaturi,dar cel cu iaurt este foarte pufos.Nu am reuşit nici să le dau o formă prea frumoasa dar aceasta nu a diminuat cu nimic gustul lor delicios. S-a potrivit de minune să avem şi liliac înflorit şi asta tare m-a bucurat.

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 50 g zahar tos
  • 20 g drojdie
  • 200 g iaurt
  • 2 oua
  • Aproximativ 200 ml lapte
  • 1 lingurita Sare
  • 100 g unt
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • scorţişoara
  • Gem de caise
  • Un galbenus +lapte pentru uns

Mod de preparare

Pentru început ,am preparat o maia din drojdie,o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut.Am lasat-o sa dospeasca.

Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pus maiaua,ouale,iaurtul si apoi am framântat cu laptele caldut(atentie,laptele nu trebuie sa fie fierbinte).

Am framântat pâna am obtinut un aluat elastic care se desprinde de pe peretii vasului.

Am pus aluatul într-un vas uns cu putin ulei(se va desprinde mai usor de vas),am acoperit cu un şervet curat si am lasat sa dospeasca în loc caldut.

Dupa ce a dospit,am luat bucati de aluat pe care le-am întins dându-le o forma ovala (elipsoidala),le-am uns cu unt,le-am presarat cu nuca amestecata cu zaharul si scortisoara,apoi am facut câteva taieturi pe lungime.

Le-am rulat oblic si apoi le-am dat forma de melc.

O parte le-am uns cu gem de caise si le-am presarat cu nuca.

Dupa ce le-am pus în tava,le-am acoperit cu un prosop si le-am mai lasat sa dospeasca 15 minute.

Le-am uns cu galbenus amestecat cu putin lapte.

Am pus tava în cuptor la 180 de grade aproximativ 20 de minute.

Repriza a doua,ceva mai mult,ca am uitat putin de ele.Voi sa nu faceti asta, verificati doar când este copt aluatul.

 

 

Poftă bună !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Melci din aluat cu iaurt,dospit" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mini croissante cu ciocolata

Postat de gicuta69

Mini croissante cu ciocolata

Mai intai scoatem aluatul din congelator si-l lasam la dezghetat la temperatura camerei. Ciocolata o taiem in 16 bucati. Intindem putin aluatul si  il taiem in 8 bucati egale....

Citeste continuarea

Desert trufe cu pudra de roscove

Postat de mitinita

Desert trufe cu pudra de roscove

Biscuitii se macina cu ajutorul robotului. De asemenea, se pot zdrobi cu ajutorul unui sucitor. E mai usor daca ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti. Intr-un bol se pun biscuitii zdrobiti,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.05.2014, 22:15
Daca torturile le admir pentru frumusete, astea le prefer oricariu tort . Sunt perfecte pentru cafeaua mea de dimineata
la 07.05.2014, 22:16
la 07.05.2014, 22:23
bun bun
la 07.05.2014, 22:23
Perfecte!
la 07.05.2014, 22:44

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking