Melcisori cu nuca si mac insiropati

Postat de babi5 in Dulciuri
30 Sep 2014 | 6351 vizualizari
Melcisori cu nuca si mac insiropati

Buni si spornici

Ingrediente

  • 700 gr faina
  • 400 gr zahar
  • 2 zahar vaniliat
  • 250 gr mac
  • 250 gr nuca
  • 1 lingura razatura lamaie
  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 1 varf cutit sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 3 linguri miere de albina
  • 150 gr unt

Mod de preparare

Punem faina cernuta intr-un castron cu sarea si doua linguri zahar. Faramitam drojdia si o dizolvam cu putin lapte cald, facem o maia si o lasam sa creasca 10 minute. Adaugam 2 oua, 150 gr zahar si incepem sa framantam. Cand suntem aproape spre terminare adaugam razatura de lamaie si untul topit. Mai framintam pana obtinem un aluat elastic si care nu ne mai ramane lipit de mana. Acoperim si lasam sa creasca la un loc ferit de curent.

Intre timp macinam macul si nuca, punem in doua castroane. Adaugam cate 100 grame zahar si cate un zahar vaniliat si punem peste fiecare cate 100 ml lapte fierbinte si amestecam bine.

Cand aluatul a crescut il impartim in sase parti egale. Framantam fiecare biluta obtinuta, apoi incepem sa intindem sub forma de dreptunghi. Ungem foaia obtinuta cu nuca sau mac, cu ce vreti sa incepeti, pe toata suprafata, apoi rulam strans. Cu un cutit bine ascutit taiem felii, apoi le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, formand astfel melcisori. Repetam operatiunea pana la terminarea aluatului. Lasam sa creasca 10 minute apoi ii ungem cu ou batut si ii introducem in cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute. Cand sunt bine rumeniti ii scoatem si ii insirropam cu siropul facut intre timp din miere de albine si zaharul ramas. Acoperim 10 minute dupa care se pot servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca si mac insiropati" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Kourampiedes

Postat de RuxyRux

Kourampiedes

Am incins cuptorul la 200 de grade si am copt migdalele timp de 7 sau 8 minute, le-am scos, le-am racit si le-am facut pudra la blender. Untul moale la temperatura camerei ( obligatoriu) se...

Citeste continuarea

Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Postat de rocsi_1612

Fursecuri cu nuca de cocos, portocala si crema de ciocolata alba

Fursecurile: Untul, mai de la temperatura camerei, il mixam crema. Adaugam oul, zaharul pudra, le mixam. Punem laptele, nuca de cocos si le amestecam. Incorporam praful de copt, sarea si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2014, 19:32
buni
la 30.09.2014, 20:12
la 30.09.2014, 20:14
deliciosi
la 30.09.2014, 20:25
foarte buni
la 30.09.2014, 20:29
Tare buni

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking