Am pus drojdia intr-un bol si am frecat-o cu o lingura de zahar pana cand s-a lichefiat.
Am adaugat laptele caldut si putina faina cat sa rezulte o maia de consistenta unei smantani.
Am acoperit bolul cu un stergar de bucatarie si am lasat la crescut cam 10 minute pana si-a dublat volumul.
Apoi am adaugat cele doua oua, sarea, esenta, uleiul, untul topit si restul de faina.
Am framantat un aluatul pufos ca si cel de cozonac.
Am acoperit si am lasat aluatul la crescut pentru 15 minute.
Intre timp, am pregatit compozitia de uns.
Am frecat untul cu zaharul apoi am adaugat nuca macinata si scortisoara.
Cand aluatul a crescut am intins doua foi dreptunghiulare groase ca de un deget, pe care le-am uns cu cate o jumatate din compozitie
Le-am rulat si am taiat bucatele pe care le-am asezat in tava tapetata cu hartie.
Am dat la cuptor pentru 15 minute la 180 grade.
Intre timp am fiert siropul din lapte zahar si esenta de rom, am scos tava cu melcisorii si am turnat cate o lingura de sirop peste fiecare, apoi am dat din nou la cuptor pentru 10 minute.
Au iesit pufosi si gustosi.