Melcisori cu visine

Postat de diana_k in Prajituri
11 Feb 2010 | 4971 vizualizari
Melcisori cu visine

Ingrediente

  •  Pt aluat:
  • 1kg faina
  • 5 oua
  • 300ml lapte
  • 250g zahar
  • 150g unt sau margarina
  • 20g drojdie uscata sau 50g proaspata
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • pt uns aluatul
  • 100g unt sau margarina moale
  • Pt umplut:
  • visine scurse bine de zeama, eu am folosit visine congelate.
  • Pt uns:
  • galbenus de oua si 2 linguri lapte .

Mod de preparare

Important e sa folosim toate ingredientele la temperatura camerei , in nici un caz reci. Tava in care le coacem de asemenea sa nu fie rece.

Intr-un vas incapator punem faina cernuta, ouale, zaharul, untul moale, vanilia si drojdia dizolvata in lapte caldut. Se framanta un aluat potrivit si il lasam la crescut.

Il impartim in doua sau in patru cum ne vine mai bine.

Intindem o foaie de 0,5cm grosime si lata de 20cm.O ungem cu unt moale si presaram zahar. Presaram visinele, rulam strans si taiem sulul in felii de 3 cm.

Asezam melcisorii in tava si ii lasam la crescut 20 minute, ii ungem cu ou si lapte presaram zahar si ii bagam in cuptorul incalzit din timp.

Cand ii scoatem din cuptor ii acoperim imediat cu un prosop curat udat bine cu apa rece si stors.

Ii lasam asa pana se racesc.Astfel vor avea coaja moale.Acelasi lucru il putem face si la cozonaci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine

Postat de diaconta

Melcişori cu scorţişoară şi coroniţă cu vişine

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Faina am amestecat-o cu sarea si zaharul,am pastrat o lingurita de zahar pentru drojdie. Am facut o adancitura în faina,am pus lingurita de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2010, 14:38
usor de facut si delicios
la 11.02.2010, 22:00
visinele dau si aspectul si gustul'
la 11.02.2010, 22:41
ii pun la favorite mi-ar placea sa fie insiropati , stii cum se face ?
la 12.02.2010, 09:36
sigur ca se pot insiropa, imediat ce-i scoti din cuptor, faci un sirop din lapte sau apa si zahar, poti pune si un zahar vanilat.
la 26.02.2010, 14:24
foarte draguti melcisorii astia ai tai mi_ai dat idei....!

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking