Ingrediente
- Pt. aluat:
- 1 kg faina
- 1 cub drojdie-25 g
- 1 praf de sare+ 1 praf de zahar
- 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde)
- 1 ou
- 4 linguri ulei
- ketchup
- Pt umplutura:
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras galben (verde)
- 1 salam de vara (sau sunca)
- 1/2 cascaval (sau telemea)
- Pt uns melcii:
- 3 galbenusuri
Mod de preparare
Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute). Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
Intre timp se prepara umplutura.
Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.
Se dau la copt pana se rumenesc.
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (20)
|